Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το χρονικό σύστημα της νέας ελληνικής
(Μελέτες από τη σκοπιά της ελληνικής ως ξένης γλώσσας)

Offer
Και οι τρεις μελέτες που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν αφορούν το χρονικό σύστημα της νέας ελληνικής, το οποίο περιγράφουν από τη σκοπιά της εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Η μελέτη της Αγγελικής Ψάλτου-Joycey επικεντρώνεται στους λεγόμενους συντελικούς χρόνους (παρακείμενο, υπερσυντέλικο και τετελεσμένο μέλλοντα). Η μελέτη της Μαρίας Τζεβελέκου μελετά τη διαδοχή των χρόνων σε αφηγήσεις παιδιών που φοιτούν στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Η μελέτη του Αναστάσιου Τσαγγαλίδη εξετάζει τις χρονικές ακολουθίες στους υποθετικούς λόγους της νέας ελληνικής. προσφέρει ταυτοχρόνως μία λελογισμένη και εξαντλητική ταξινόμηση των υποθετικών λόγων, η ανάγκη για την οποία είναι από καιρό αισθητή σε όσους/όσες διδάσκουν την ελληνική ως ξένη γλώσσα. Και οι τρεις μελέτες αντιπαραβάλλουν δεδομένα της ελληνικής με δεδομένα από άλλες γλώσσες.

Και οι τρεις παρουσιάζουν τις αλληλεπιδράσεις των χρόνων με τα υποσυστήματα των γραμματικών όψεων (aspects), του λεξικού ποιού ενεργείας (Aktionsart) και των τρόπων (modalities) της νέας ελληνικής. Και οι τρεις μελέτες παρουσιάζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι/όσες προσπαθούν να μάθουν την ελληνική ως ξένη γλώσσα και υποδεικνύουν χρήσιμες ασκήσεις και δραστηριότητες για την αποτελεσματική διδασκαλία των σχετικών γραμματικών φαινομένων.

Το βιβλίο ενδιαφέρει τόσο τους μελετητές της ελληνικής γλώσσας (γλωσσολόγους, φιλόλογους κ.ά.) όσο και τους δασκάλους της ελληνικής ως ξένης γλώσσας.

24χ17 εκ., 276 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες: Γλωσσολογία
Ονομασία υποσειράς: Ελληνική Γλώσσα: Θεωρία και Διδακτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 480.24 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Διδακτικά βιβλία για ξένους), 480 (Ελληνική γλώσσα, Νέα)
Άλλα πρόσωπα: Σπύρος Α. Μοσχονάς (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-16-3745-7
ISBN (10ψήφιο): 960-16-3745-1
Βάρος: 0.514 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
18.91
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αγγελική Ψάλτου - Joycey είναι επίκουρη καθηγήτρια του Τομέα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει μαθήματα εφαρμοσμένης γλωσσολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της επικεντρώνονται στη συγκριτική γλωσσολογία, τις διαγλωσσικές σπουδές, τη διδακτική της γλώσσας ως δεύτερης/ξένης, και τις στρατηγικές γλωσσικής εκμάθησης και επικοινωνίας. Στο χώρο της θεωρητικής γλωσσολογίας το ενδιαφέρον της εστιάζεται σε θέματα χρόνου και ρηματικής όψης. Έχει κατ΄ επανάληψη συνεργασθεί με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Από το 1998 είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (ΕΕΕΓ) και διευθύντρια των εκδόσεων της ίδιας Εταιρίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.