Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτικές ιδεολογίες και το δημοκρατικό ιδεώδες
Συγγραφείς:   Terence Ball, Richard Dagger,


Πολιτικές ιδεολογίες και το δημοκρατικό ιδεώδες
Οι αισιόδοξες προβλέψεις για το τέλος των ιδεολογιών, της ιστορίας και της πολιτικής επιστήμης στη μεταψυχροπολεμική εποχή προφανώς δεν επαληθεύτηκαν. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: ο αιώνας που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μια πρωτόγνωρη άνθηση πολιτικών ιδεολογιών και από την έξαρση της βίας.

Οι παραδοσιακές ιδεολογίες (φιλελευθερισμός, συντηρητισμός, σοσιαλισμός, ολοκληρωτισμός) όχι μόνο δεν ξεπεράστηκαν αλλά έχουν αναβαπτιστεί και αποτελούν την πνευματική παρακαταθήκη των σύγχρονων ιδεολογικών ρευμάτων, όπως ο νεοφιλελευθερισμός, ο νεοσυντηρητισμός ή ο νεοκεϋνσιανισμός. Παράλληλα οι κολοσσιαίες σε κλίμακα οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, δημογραφικές και τεχνολογικές διεργασίες της μεταψυχροπολεμικής εποχής αποτέλεσαν το
υπόβαθρο για την ανάδειξη νέων πολιτικο-ιδεολογικών ρευμάτων (οικολογία, θρησκευτικός φονταμενταλισμός, τρομοκρατία), ενώ η παγκοσμιοποίηση και το Διαδίκτυο προσδίδουν σε αυτά τα ρεύματα οικουμενικό χαρακτήρα.

Στη διεθνή βιβλιογραφία δεν υπάρχουν πολλά εγχειρίδια σαν το "Πολιτικές Ιδεολογίες και το Δημοκρατικό Ιδεώδες", την πιο ενημερωμένη, περιεκτική και προσβάσιμη σε όλους επισκόπηση των σημαντικότερων ιδεολογιών από την Αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Οι συγγραφείς στοχεύουν αφενός να προσδιορίσουν και να καταγράψουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο μας, αφετέρου να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ερμηνεύουν αυτές τις αλλαγές βάσει της μιας ή της άλλης ιδεολογίας. Παράλληλα περιγράφουν με όσο γίνεται πιο παραστατικό τρόπο το βαθύτερο ιστορικό υπόβαθρο από το οποίο ξεπήδησαν και αναπτύχθηκαν αυτές οι ιδεολογίες, και τέλος, συγκρίνουν τη σχέση τους με το δημοκρατικό ιδεώδες.

Αλλά το μεγάλο προτέρημα αυτής της επισκόπησης είναι ότι συνδυάζει με τρόπο καθαρό και εύληπτο τις θεωρήσεις έγκυρων στοχαστών από το πεδίο της πολιτικής θεωρίας με την απαραίτητη απλότητα και σαφήνεια ενός εισαγωγικού εγχειριδίου. Για όλα αυτά τα προτερήματα, το παρόν βιβλίο (που βρίσκεται σήμερα στην 6η έκδοση, από την οποία έγινε η ελληνική μετάφραση) απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο και προβληματιζόμενο αναγνώστη.

24χ16 εκ., 488 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.5 (Πολιτική ιδεολογία)
ISBN: 978-960-6761-11-9
ISBN (10ψήφιο): 960-6761-11-8
Βάρος: 0.956 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.