Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιτήρηση και ποινική καταστολή στη σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική
(Πρακτικά 9ου Ελληνογερμανικού Συμποσίου)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Επιτήρηση και ποινική καταστολή στη σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική
Στο εν λόγω έργο δημοσιεύονται οι εισηγήσεις και οι παρεμβάσεις έγκριτων νομικών, που έλαβαν μέρος στο 9ο Ελληνογερμανικό Συνέδριο Ποινικού Δικαίου (Θεσσαλονίκη, 15-16.10.2010), με θέμα: "Επιτήρηση και ποινική καταστολή στη σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική".

Ειδικότερα, αντικείμενο της πρώτης συνεδρίας αποτέλεσαν θέματα όπως: Επιτήρηση και ποινική καταστολή (Ι. Μανωλεδάκης), Επιτήρηση αντί τιμωρίας (W. Hassemer), Οι παρακολουθήσεις στα όρια της νομιμότητας (Ν. Παρασκευόπουλος), Ποινική καταστολή και επιτήρηση στο φιλελεύθερο κράτος δικαίου (C. Prittwitz), Επιτήρηση: Μια ποινή χωρίς δίκαιο; (Ν. Μπιτζιλέκης), Ηλεκτρονική παρακολούθηση των διαδηλώσεων (Γρ. Καλφέλης), Παρακολουθήσεις που πραγματοποιούνται από το κράτος (I. Zerbes).

Στη συνέχεια, στη δεύτερη συνεδρία παρουσιάστηκαν ζητήματα σχετικά με τις ελεγκτικές κυρώσεις (Μ. Jasch), τα μοντέλα επιτήρησης στο κράτος ασφάλειας και τη δίκαιη ποινική δίκη (Μ. Καϊάφα-Γκμπάντι), την ανακριτική διείσδυση (Α. Παπαδαμάκης), την ανάλυση DNA στην ποινική δίκη και το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο (Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου), την ανακριτική διείσδυση και το δικαστικό Συμβούλιο (Λ. Μαργαρίτης), την ανακριτική διείσδυση, το δικαίωμα σιωπής και το δικαίωμα μη αυτοενοχοποίησης (Θ. Δαλακούρας).

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τις εισηγήσεις των K. Luderssen, Θ. Παπακυριάκου, U. Neumann, K. Gunther, J. Bung, I. Zerbes, Τ. Φιλιππίδη και G. Bemann, όπου αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με τη διαχείριση κινδύνων στη χρηματοπιστωτική αγορά, την ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ιδιώτες ως εργαλείο της σύγχρονης αντεγκληματικής πολιτικής, την ποινική ευθύνη του συμμετέχοντος στην αγορά, την επιτήρηση και την τιμωρία, την υποχρέωση δήλωσης των παραγόντων της οικονομίας ενόψει της νομιμοποίησης εσόδων και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας καθώς και το δίλημμα επιτήρηση αντί ποινής


Σημείωση: Πρόλογος: Μ. Καϊάφα-Γκμπάντι, C. Prittwitz.

272 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 345 (Ποινικό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Cornelius Prittwitz (Επιμελητής) , Μαρία Καϊάφα - Γκμπάντι (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-272-815-4
ISBN (10ψήφιο): 960-272-815-9
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.