Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η εγκληματολογία απένταντι στις σύγχρονες προκλήσεις
(Επετειακό συνέδριο για τα τριάντα χρόνια δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Η εγκληματολογία απένταντι στις σύγχρονες προκλήσεις
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια παρουσίαση των εισηγήσεων που αναπτύχθηκαν στο Επετειακό Συνέδριο για τα τριάντα χρόνια δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας (1978-2009).

Μετά την εισαγωγική έκθεση αναφορικά με την ίδρυση και τις βασικές αρχές και κατευθύνσεις της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας (Α. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου), αναπτύχθηκαν ζητήματα αναφορικά με το διεθνές πλαίσιο της Εγκληματολογίας το 1978 και το 2008 (G. Kellens), τη σύγχρονη εγκληματικότητα και τη φαινομενολογία της (Κ. Σπινέλλη), την ψυχολογία απέναντι στο φαινόμενο της βίας (Φ. Τσαλίκογλου), τις μορφές σχολικής βίας και τις δυνατότητες αντιμετώπισής της (Ν. Κουράκης), την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας (Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου), την ανταποδοτική και αποκαταστατική δικαιοσύνη (Χρ. Ζαραφωνίτου), την αντεγκληματική πολιτική και την ποινικοποίηση του κοινωνικού χώρου (Θ. Παπαθεοδώρου) και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο (Ι. Φαρσεδάκης).

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις αναφορικά με τη "θεωρία της αποτροπής" (Μ. Κρανιδιώτη), τις καλές πρακτικές πρόληψης της νεανικής παραβατικότητας (Α. Πιτσελά), τα πρότυπα ποινικής καταστολής (Τ. Τζαννετάκη), την αντεγκληματική πολιτική του Συμβουλίου της Ευρώπης (Α. Τσήτσουρα), την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από τη δικαιοσύνη (Σ. Μπάγιας, Χρ. Αργυρόπουλος), τα σωφρονιστικά ιδρύματα (Ν. Κουλούρης, Π. Δαμιανός) και, τέλος, το ρόλο και τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (Γ. Παπανικολάου, Σ. Βιδάλη, Αδ. Σταματάκης).

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου συνόψισε η Α. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου στην εισήγησή της με θέμα "Ποικίλες εγκληματολογικές σχολές και απόψεις, αλληλοσυμπληρούμενες ή αλληλοσυγκρουόμενες - Βασικό χαρακτηριστικό της νεότερης εξέλιξης η διεθνοποίηση του εγκλήματος και της αντιμετώπισής του - Ανάγκη εναρμόνισης της αντεγκληματικής πολιτικής με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου". Το έργο συμπληρώνεται με τη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας από το 1978 έως το 2008, την οποία επιμελήθηκε η Ηρώ Δασκαλάκη, καθώς και με το βιογραφικό σημείωμα της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, το οποίο επιμελήθηκε ο Ιάκωβος Φαρσεδάκης.


Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

336 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 364 (Εγκληματολογία)
Άλλα πρόσωπα: Αλίκη, 1917-2018 Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-272-816-1
ISBN (10ψήφιο): 960-272-816-7
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.