Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Κύπρος ενώπιον διλημμάτων
(Σκέψεις και προβληματισμοί)
Συγγραφέας:   Ανδρέας Θεοφάνους


Offer
Ο Ανδρέας Θεοφάνους στις πολλές και επίκαιρες παρεμβάσεις του χαρακτηρίζεται από σαφείς τοποθετήσεις και αδιάβλητα ελατήρια... Πολλές από τις προβλέψεις του έχουν επαληθευθεί. Αναλύει σε διάφορα σημειώματα το απαράδεκτο του σχεδίου Ανάν που "δημιουργεί ένα κράτος προτεκτοράτο και υπό κηδεμονία", τους κινδύνους για την οικονομία κ.τ.λ. Αναλύει το διαχρονικό φαινόμενο της αναξιοκρατίας και τις συνέπειές του στην πολιτική ζωή. Διαχωρίζει εθνικισμό και εθνισμό. Αναλύει τη δήθεν απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Σωστά επισημαίνει ότι έχει τρωθεί η ηθική υπεροχή της Κυπριακής Δημοκρατίας... Ασχολείται με τη διασύνδεση έθνους και παγκοσμιοποίησης. Τονίζει ότι η σημερινή διάρθρωση οδηγεί σε μαρασμό και επισημαίνει την ανάγκη επιστημονικής έρευνας. Τελικά αναλύει τους πυλώνες εθνικής στρατηγικής και καταλήγει, μεταξύ άλλων, ότι η συμφιλίωση περνά μέσα από μια καλή λύση.

Βάσος Λυσσαρίδης

Είναι γνωστές οι απόψεις του συγγραφέα για το εθνικό μας θέμα. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί μαζί του, όμως ο Ανδρέας θεοφάνους δεν μπορεί να καταταγεί στην κατηγορία εκείνων που ξέρουν πολύ καλά τι δεν θέλουν, αλλά δεν μπορούν να σου πουν τι είναι εκείνο που θέλουν. Μπορεί να έχει ψηλά τον πήχη για το πώς θα πρέπει να διασωθεί ο Κυπριακός Ελληνισμός στην Κύπρο και για το πώς θα διαφυλαχθεί το κράτος μας, η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά έχει ταυτόχρονα προτάσεις, προτείνει λύσεις, κάποτε και εναλλακτικές λύσεις, καινοτόμες και εκτός της πεπατημένης... Τώρα που έχω τελειώσει την εισαγωγή σε αυτό το βιβλίο του Ανδρέα θεοφάνους, νιώθω την ανάγκη να διαβάσω ξανά αυτή τη νέα έκδοση και συλλογή...

Ιωάννης Κασουλίδης

21χ14 εκ., 494 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 070.442 (Αρθρογραφία), 320.564 5 (Πολιτική - Κύπρος), 320.564 5 (Πολιτική - Κύπρος - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-14-2356-2
ISBN (10ψήφιο): 960-14-2356-7
Βάρος: 0.803 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Θεοφάνους, Ανδρέας
Ο Ανδρέας Θεοφάνους γεννήθηκε το 1960. Άρχισε σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1980 ως υπότροφος του προγράμματος Fulbright, εξασφαλίζοντας πτυχίο Β.Α. στα οικονομικά και τις πολιτικές επιστήμες, με τιμητική διάκριση, από το Susquehanna University των ΗΠΑ το 1983. Ακολούθως, συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος του Pennsylvania State University, απ΄ όπου έλαβε τους τίτλους Μ.Α. και Ph.D. στα οικονομικά, το 1985 και το 1988 αντιστοίχως. Είναι Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών και Ανάπτυξης - Intercollege του οποίου είναι συνιδρυτής. Διευθύνει παράλληλα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνών Σχέσεων του ιδίου Κολλεγίου όπου είναι επίσης καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας. Διετέλεσε σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (1990-1993). Είναι συγγραφέας των βιβλίων: "Οι Οικονομικές Πτυχές και Επιπτώσεις μιας Ομοσπονδιακής Λύσης του Κυπριακού Προβλήματος" (1994), "Η Πολιτική Οικονομία μιας Ομοσπονδιακής Κύπρου" (στην αγγλική) (1996) και "Η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Νέο Διεθνές Περιβάλλον: Προκλήσεις και προοπτικές" (2000). Επιμελήθηκε την έκδοση τριών βιβλίων: "Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο", "Το Κυπριακό Πρόβλημα: Η λύση του και η επόμενη μέρα", "Κύπρος και Ευρωπαϊκή Ένωση". Τον Οκτώβριο του 2000 του απενεμήθη το Ετήσιο Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας "Γιάννος Κρανιδιώτης" από τον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.