Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο χρόνος ως πρόβλημα προς επίλυση
(Αναπαραστάσεις και γνωστικές στραγητικές)
Συγγραφέας:   Σταυρούλα Σαμαρτζή


Offer
Ο χρόνος είναι για την ψυχολογία μια εξαιρετικά σημαντική και μεγάλου ενδιαφέροντος έννοια, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις του με την ανθρώπινη νόηση και συμπεριφορά. Υπάρχουν χαρακτηριστικά ερωτήματα σχετικά με τη φύση και την προέλευση του χρόνου, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτός από τον άνθρωπο, τον ρόλο της εμπειρίας και των γνωστικών διεργασιών στην εκτίμηση της χρονικής διάρκειας των γεγονότων, ερωτήματα τα οποία παραμένουν στο επίκεντρο της σύγχρονης επιστημονικής αναζήτησης. Καθώς η κατάκτηση και η διαχείριση των χρονικών εννοιών είναι αναπόσπαστο τμήμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, ο χρόνος καθίσταται ένα "πρόβλημα προς επίλυση". Πρόκειται μάλιστα για ένα πρόβλημα στο οποίο αντανακλώνται τόσο η θεωρητική όσο και η εφαρμοσμένη πλευρά της γνώσης, αφού η επίλυσή του προϋποθέτει τη συμμετοχή αφενός συλλογιστικών ικανοτήτων και αφετέρου πρακτικών δεξιοτήτων.
Το βιβλίο παρουσιάζει τον χρόνο ως πρόβλημα προς επίλυση και αναδεικνύει όλους τους έξυπνους χειρισμούς που του επιφυλάσσει η ανθρώπινη σκέψη. Χωρίς να στηρίζεται σε απλουστεύσεις και αναγωγισμούς, απομυθοποιεί και καθιστά προσπελάσιμη και εξηγήσιμη τη γνωστική συμπεριφορά και την ανάπτυξή της γύρω από αυτό το ζήτημα.

23χ16 εκ., 224 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Γνωστική - Πειραματική Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 153.7 (Χρόνος (Ψυχολογία))
ISBN: 978-960-9405-77-5
ISBN (10ψήφιο): 960-9405-77-0
Βάρος: 0.431 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
19.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σαμαρτζή, Σταυρούλα
Η Σταυρούλα Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ψυχολογία στο Παρίσι και το 1987 πήρε το πτυχίο της στη Γενετική και Παιδαγωγική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Paris VIII. Το 1988 έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (D.E.A.) στις Γνωστικές Λειτουργίες από τα Πανεπιστήμια Paris VIII και Paris V, ενώ το 1992 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Paris VIII. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά, είναι συγγραφέας του βιβλίου Εισαγωγή στις Γνωστικές Λειτουργίες (Εκδόσεις Παπαζήση, 1995) και υπεύθυνη της επιστημονικής επιμέλειας των βιβλίων του Ζαν Πιαζέ Περί Παιδαγωγικής (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2000) και η Γλώσσα και η Σκέψη του Παιδιού (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001). Από το 1993 διδάσκει στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου μαθήματα που άπτονται των αντικειμένων της Γνωστικής Ψυχολογίας και της Γνωστικής Ανάπτυξης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.