Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Από τη διεθνή κρίση στην κρίση της ευρωζώνης και της Ελλάδας
(Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον)

Offer
Η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση, που ξεκίνησε το 2007 στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη, σύντομα μετατράπηκε σε παγκόσμια οικονομική κρίση και στη συνέχεια εξελίχτηκε σε δημοσιονομική κρίση των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Διακυβεύεται πλέον η ίδια η ύπαρξη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Ο παρών τόμος με τίτλο: Από τη Διεθνή Κρίση στην Κρίση της Ευρωζώνης και της Ελλάδας: Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; αποτελεί μια συλλογή άρθρων από διακεκριμένους οικονομολόγους και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι συνδυάζουν βαθιά γνώση της οικονομικής θεωρίας με μεγάλη πρακτική εμπειρία στον οικονομικό και χρηματοοικονομικό χώρο.

Ο τόμος ξεκινάει με ένα εισαγωγικό άρθρο, στο οποίο παρατίθεται το χρονικό της κρίσης με λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων από το 2007 έως σήμερα, ενώ περιγράφονται οι μελλοντικές προοπτικές του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος, της παγκόσμιας οικονομίας, της Ευρωζώνης και της Ελλάδας ειδικότερα. Στη συνέχεια, ο κορμός του τόμου χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη ενότητα αποτελείται από δύο άρθρα με κεντρικό θέμα τα αίτια της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης. Η δεύτερη ενότητα αποτελείται από τρία άρθρα, όπου αναλύονται οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία και τη χρηματοοικονομική πρακτική με έμφαση στην Ελλάδα. Η τρίτη ενότητα περιέχει τρία άρθρα, όπου παρουσιάζονται απόψεις και προτάσεις για την αρχιτεκτονική της χρηματοοικονομικής εποπτείας και τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος. Η τέταρτη ενότητα περιέχει τρία άρθρα με επίκεντρο την εξελισσόμενη κρίση στην Ευρωζώνη, όπου παρουσιάζονται συγκεκριμένες προτάσεις για έξοδο από την κρίση και σταθεροποίηση της Ευρωζώνης. Ο τόμος κλείνει με τον επίλογο, όπου ανακεφαλαιώνονται τα αίτια της χρηματοοικονομικής κρίσης και αναλύονται πιο εξειδικευμένα οι επιπτώσεις της κρίσης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

21χ14 εκ., 588 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 330.01 (Οικονομία - Φιλοσοφία και θεωρία), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-14-2343-2
ISBN (10ψήφιο): 960-14-2343-5
Βάρος: 0.879 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χαρδούβελης, Γκίκας Α.
Ο Γκίκας Α. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και οικονομικός σύμβουλος και επικεφαλής έρευναςτου ομίλου Eurobank EFG. Είναι επίσης ερευνητικός εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και επικεφαλής του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ένωσης ΕλληνικώνΤραπεζών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley - Καλιφόρνια USA (1983) και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard - Μασαχουσέτης ΗΠΑ (1978). Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Barmard College, Columbia University (1983-1989) και αναπληρωτής και στη συνέχεια τακτικός καθηγητής στο Rutgers University - Νέα Υερσέη (1989-1993). Την τετραετία 2000-2004 διετέλεσε διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο οικονομικός σύμβουλος του ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), οικονομικός σύμβουλος στηνΤράπεζα της Ελλάδος (1994-1995) όπου υπήρξε αναπληρωτής του διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993). Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά κύρους: American Economic Review, Journal of Finance, The Review of Financial Studies, The Quarterly Journal of Economics, The Journal of Monetary Economics, The Review of Economics and Statistics, κ.ά. Στο παρελθόν (1989-1995), οι βιβλιογραφικές αναφορές στο επιστημονικό του έργο τον ανέδειξαν στους 50 κορυφαίους στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας (βλ. Badi H, Baldagi, "Applied Econometric Rankings: 1989-1995 Journal of Applied Econometrics, 1999). Επίσης, οι εργασίεςτου στο θέμα των υποχρεωτικών καταβολών ασφάλειας (margin requirements) συνέβαλαν ουσιαστικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες μετοχών στις ΗΠΑ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.