Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως και ο οικογενειακός βίος
(La Commission Internationale de l΄ Etat Civil et la vie familiare)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Η Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως και ο οικογενειακός βίος
Η Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως (Commission Internationale de lʼ etat civil - CIEC) είναι διεθνής Οργανισμός με έδρα, σήμερα, το Στρασβούργο. Η Ελλάδα έγινε μέλος του Οργανισμού αυτού το 1965 (Ν 4475/1965).

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως, για να τιμήσει τη μνήμη του επί σειρά ετών Προέδρου του, καθηγητή Γ. Κουμάντου, διοργάνωσε στις 26 Απριλίου 2010 στην Αθήνα, διεθνές συνέδριο με θέμα "Η Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως και ο οικογενειακός βίος". Τα πρακτικά του συνεδρίου δημοσιεύονται στο παρόν βιβλίο.

Έγκριτοι επιστήμονες, διεθνώς αναγνωρισμένοι ερευνητές, μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως, κάλυψαν με τις εργασίες τους ένα ευρύ φάσμα του οικογενειακού δικαίου και συγκεκριμένα του οικογενειακού βίου.

Παρουσιάστηκε η ιστορία και οι πολυσχιδείς υπηρεσίες της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Κατάστασης, ένας πολύτιμος Διεθνής Πρακτικός Οδηγός Προσωπικής Κατάστασης για το ερευνητικό και κανονιστικό έργο της Επιτροπής, ζητήματα που αναφύονται από τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών ταυτότητας, από τη δημοσιότητα των ληξιαρχικών βιβλίων, από την ανωνυμία του δότη γεννητικού υλικού, από το Σύμφωνο Συμβίωσης, την κοινωνική συγγένεια (πχ υιοθεσία) κ.ά.

Το μείζον θέμα που αναδείχθηκε από πολλές εισηγήσεις (άλλες γραμμένες στα ελληνικά και άλλες στα γαλλικά) είναι τα διλήμματα και οι εντάσεις των αντιτιθέμενων συμφερόντων στον οικογενειακό βίο.

Τέλος, στο Παράρτημα, παρατίθεται ένας πολύ χρήσιμος κατάλογος Διεθνών Συμβάσεων, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως.


Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως - Ελληνικό Τμήμα.

152 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.015 (Οικογενειακό δίκαιο )
Άλλα πρόσωπα: Σπυρίδων Β. Βρέλλης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-272-798-0
ISBN (10ψήφιο): 960-272-798-5
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.