Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ζητήματα υγείας ταξιδεύοντας στον κόσμο

Ζητήματα υγείας ταξιδεύοντας στον κόσμο
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με υψηλότερες ταχύτητες από ποτέ, για λόγους επαγγελματικούς, κοινωνικούς, ψυχαγωγικούς, ανθρωπιστικούς και αυτή η τάση δείχνει να συνεχίζεται και στο μέλλον παρόλη τη διεθνή οικονομική ύφεση. Οι ταξιδιώτες εκτίθενται σε ποικίλους κινδύνους όπως σε διαφορές στο υψόμετρο, στο επίπεδο υγρασίας, σε ακραίες θερμοκρασίες, σε λοιμώδη νοσήματα που μπορεί να είναι άγνωστα στην χώρα τους κ.ά. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με τις κατάλληλες προφυλάξεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι.

Σκοπός του βιβλίου αυτού που παρουσιάζουν οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, το οποίο εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και γράφτηκε από ειδικούς στο αντικείμενο της ταξιδιωτικής ιατρικής απ΄ όλο τον κόσμο, είναι η παροχή οδηγιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης ή ελαχιστοποίησης δυσμενών συνεπειών για την υγεία των ταξιδιωτών. Οι πληροφορίες παρέχονται όσο το δυνατόν πιο συνοπτικά. Οι επαγγελματίες υγείας θα βρουν πρόσθετες βιβλιογραφικές πηγές για περισσότερη μελέτη των επιμέρους αντικειμένων.

Το βιβλίο έχει ως στόχο την παροχή οδηγιών στον αναγνώστη για το μεγαλύτερο φάσμα των σημαντικότερων υγειονομικών θεμάτων που σχετίζονται με τα ταξίδια. Οι συστάσεις αυτές αναφέρονται στους κινδύνους υγείας που σχετίζονται με τους διαφορετικούς τύπους ταξιδιού και ταξιδιωτών. Επίσης, διευκρινίζονται ο ρόλος του ιατρικού επαγγέλματος, της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και των ίδιων των ταξιδιωτών όσον αφορά στην αποφυγή προβλημάτων υγείας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε ιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας οι οποίοι παρέχουν συμβουλές υγειονομικού χαρακτήρα σε ταξιδιώτες, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει οδηγό σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και οργανισμούς, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

21χ14 εκ., 374 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 362.18 (Πρώτες βοήθειες), 614 (Δημόσια υγεία)
Άλλα πρόσωπα: Πετρούλα Χατζηπανταζή (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-452-116-6
ISBN (10ψήφιο): 960-452-116-0
Βάρος: 0.564 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
27.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.03
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.