Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγκόλπιον του εκκλησιαστικού επιτρόπου

Εγκόλπιον του εκκλησιαστικού επιτρόπου
[...] Μέσα στο Εκκλησιαστικό Σώμα, ξεχωριστή θέση κατέχει ο θεσμός των Εκκλησιαστικών Συμβούλων ή Επιτρόπων, όπως λέγονταν παλαιότερα. Αποτελούν τους πλέον άμεσους συνεργάτες του Εφημερίου και νοηματοδοτούν την εκπροσώπηση του λαϊκού στοιχείου στην Εκκλησιαστική Διοίκηση. Ουσιαστικά, επιλέγονται, όχι για να ωφεληθούν ανθρωπίνως κάτι, μιας που η θέση τους είναι τιμητική και άμισθη, αλλά για να βαστάσουν έναν ειδικώτερο Σταυρό, αυτόν της ευθύνης της διοικήσεως και διαχειρίσεως του Εκκλησιαστικού Κυττάρου που ονομάζεται Ενορία.
Στη σύγχρονη καθημερινότητα, με την πολυεπίπεδη εξέλιξη και την πολυπλοκότητα των σχέσεων, η διακονία του Εκκλησιαστικού Συμβούλου ή Επιτρόπου διαφέρει από αυτό που ήταν παλαιότερα. Πρέπει να γίνει συνειδητή η αυξανόμενη ευθύνη, όχι μόνο έναντι της κοινωνίας των πολιτών. Ευθύνη, η οποία δεν εξαντλείται σε πνευματικό επίπεδο, αλλά παρεκτείνεται σε νομικό, σε ηθικό και κοινωνικό. Ουσιαστικά στις μέρες μας, ο Εκκλησιαστικός Επίτροπος καλείται να είναι διαρκώς έτοιμος για να δώσει "λόγον παντί των αιτούντι".
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Επανέκδοση: Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος· Κλάδος Εκδόσεων της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2010. Πρόλογος: κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

20χ12 εκ., 63 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 262.9 (Κανονικό δίκαιο), 260 (Εκκλησία)
ISBN: 978-960-487-031-8
ISBN (10ψήφιο): 960-487-031-9
Βάρος: 0.077 κιλά
Εκδότης: Σαΐτης
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
3.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

3.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.