Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μεσαιωνική και νεότερη ιστορία Β΄ γυμνασίου

Μεσαιωνική και νεότερη ιστορία Β΄ γυμνασίου
Το παρόν βιβλίο δε δημιουργήθηκε για να υποκαταστήσει ή να αντικαταστήσει το σχολικό εγχειρίδιο, αλλά αντίθετα με την πρόθεση να το στηρίξει και να υπηρετήσει τους διδακτικούς του στόχους, διευρύνοντας τους όπου αυτό είναι δυνατό και κρίνεται απαραίτητο. Είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και το θεωρητικό πλαίσιο που διέπει την προτεινόμενη από αυτό μεθοδολογία αξιολόγησης.

Αποσκοπεί να αποτελέσει στήριγμα στην προσπάθεια του καθηγητή να παρουσιάσει και να διδάξει το μάθημα με τρόπο ελκυστικό και εύληπτο, διασφαλίζοντας του συνάμα τις προϋποθέσεις για μια αξιολόγηση αντικειμενική, πλήρη και εποικοδομητική. Αν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά πρότυπα εκφράζουν την ελπίδα για έναν καθηγητή - αρωγό του μαθητή και όχι για έναν καθηγητή - εξεταστή, το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να προωθήσει αυτή την παιδαγωγική αντίληψη. Παράλληλα, ο μαθητής θα έχει στα χέρια του ένα βοήθημα που θα ξεπερνά την παραδοσιακή λογική του είδους, καθώς δεν προσφέρει απλά λύσεις, αλλά παρεμβαίνει στη σχέση του μαθητή με το σχολικό βιβλίο καθιστώντας την γόνιμη, δημιουργική και ευχάριστη.

Κρίνεται απαραίτητο να δοθούν ορισμένα στοιχεία σχετικά με τη δομή και τη φιλοσοφία διαμόρφωσης του υλικού, προκειμένου η χρήση του να γίνει όσο το δυνατόν αποδοτικότερη.

Σε κάθε κεφάλαιο του σχολικού βιβλίου αντιστοιχούν:
1. Σχεδιαγραμματική απόδοση του κειμένου
2. Ερωτήσεις κατανόησης της ύλης
3. Ασκήσεις αντικειμενικού τύπου
4. Ερωτήσεις ελεύθερης ανάπτυξης με πηγές
5. Απαντήσεις στα σχόλια των εικόνων και στις ερωτήσεις των παραθεμάτων
6. Απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου
7. Φύλλο αξιολόγησης μαθητή.

(από το εισαωγωγικό σημείωμα του βιβλίου)

24χ17 εκ., 269 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 909.007 (Ιστορία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-380-168-9
ISBN (10ψήφιο): 960-380-168-2
Βάρος: 0.577 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κάλιοσης, Βαγγέλης
Ο Βαγγέλης Κάλιοσης γεννήθηκε στη Γερμανία το Μάρτιο του 1968. Μεγάλωσε στην Πρέβεζα και σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή ("Ακροβασίες", Εκδόσεις Έψιλον, 1991), μια συλλογή διηγημάτων ("Όμηρος εταίρας", Εκδόσεις Καστανιώτη, 1997), ένα μυθιστόρημα ("Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς τρομοκράτες, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2006). Επίσης, έχει συγγράψει σχολικά βοηθήματα για τα μαθήματα της Φιλοσοφίας και της Ιστορίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.