Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ελαστοπλαστική ανάλυση στις σιδηρές κατασκευές
Συγγραφέας:   Γεώργιος Θ. Μιχάλτσος


Η ελαστοπλαστική ανάλυση στις σιδηρές κατασκευές
Η θεωρία της πλαστικότητος, παρά τις προ του μεγάλου πολέμου υπάρχουσες ερευνητικές εργασίες, ανεπτύχθη κυρίως μεταπολεμικά, ενώ η εφαρμογή της ακόμη και σήμερα είναι σχετικά περιορισμένη. Στους κανονισμούς όσων κρατών εμφανίζεται δεν επιβάλλεται, αλλά απλώς επιτρέπεται η χρήση της και μάλιστα για ορισμένες περιπτώσεις.
Στο παρόν βιβλίο, δόθηκε ιδιαιτέρα προσοχή στην ανάπτυξη των θεμάτων που παρουσιάζονται, ώστε να μην απαιτείται ιδιαιτέρα μαθηματική γνώση πέραν της στοιχειώδους αναγκαίας γνώσεως των εφηρμοσμένων μαθηματικών για μηχανικούς.
Κατεβλήθη δηλαδή προσπάθεια, χωρίς να αφιστάμεθα από την φιλοσοφία της μεθόδου, να παρακαμφθεί η άκρως θεωρητική ανάλυση των θεμάτων και να δοθούν οι αρχές και οι βάσεις της λεγομένης "τεχνικής ή προσεγγιστικής" θεωρίας της πλαστικότητος, που μπορεί να εφαρμοσθεί επιτυχώς και με ακρίβεια στις συνήθεις κατασκευές από ευθυγράμμους και επιπέδους φορείς.
Δίδεται τέλος, ιδιαιτέρα προσοχή και επισημαίνονται οι εμφανιζόμενες ιδιότυπες, οι ιδιαίτερες και οι ασυνήθεις καταστάσεις λειτουργίας των φορέων, δεδομένου ότι με την εφαρμογή της ελαστοπλαστικής αναλύσεως διατρέχομεν πολλούς κινδύνους δουλεύοντας και μελετώντας τις κατασκευές στα όρια αντοχής του υλικού τους.

24χ17 εκ., 360 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 620 (Μηχανική), 624 (Κατασκευές)
ISBN: 978-960-7888-88-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7888-88-Χ
Βάρος: 0.755 κιλά
Εκδότης: Συμεών
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
42.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.