Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι δακτυλοδεικτούμενοι
(Δοκίμιο φαντασίας)

Οι δακτυλοδεικτούμενοι
Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η παρουσίαση ενός τρόπου ανάλυσης της αντίληψης σε ένα κόσμο, ο οποίος για να χαρακτηρισθεί προηγμένος θα πρέπει να έχει σαν βάση εκτιμήσεως τον παράγοντα "άνθρωπος βελτίων" (homo melior). Είναι ένας άνθρωπος του αύριο με ψυχοπνευματική δομή, όπου προσδοκάται να είναι ανώτερος του μέχρι σήμερα γνωστού σαν homo sapiens και που στηρίζεται επάνω στα καθολικώς παραδεκτά διδάγματα της επιστήμης, της φιλοσοφίας και της ευπροσάρμοστης -στις ιστορικές παραδοχές- ηθικής.
Το βιβλίο είναι ένα αδιάλειπτο δοκίμιο, στο οποίο το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τα λογικά συμπεράσματα, που οφείλονται στα δεδομένα της ιστορίας και της πρακτικής των ιδεών.
Η ανάγνωση του βιβλίου είναι μία πρόκληση στον υποκειμενισμό του αναγνώστη, όπου δοκιμάζονται οι μοναδικές και ειδικές ικανότητες στην αναγνώριση πεποιθήσεων, που αφορούν στα επαληθευμένα φυσικοεπιστημονικά επιτεύγματα και στις ανησυχίες, που προκαλεί η τόλμη του ανθρώπου να θέλει να προσεγγίσει εκεί που οι δοξασίες υπαγορεύουν τα θεϊκά όρια.
Ο τρόπος γραφής του βιβλίου μηνύει μια πράξη άμυνας της πλούσιας ελληνικής γλώσσας απέναντι στην επιχειρούμενη άλωσή της.
Οι αναγνώστες με υψηλές απαιτήσεις θα απολαύσουν την ανάγνωση του βιβλίου, όπως και του διακεκριμένου χιούμορ με το οποίο αποδίδεται η πλοκή του.

21χ14 εκ., 575 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 889.4 (Νεοελληνικό δοκίμιο )
ISBN: 978-960-522-263-5
ISBN (10ψήφιο): 960-522-263-9
Βάρος: 0.758 κιλά
Εκδότης: Πελασγός
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος, 1945-
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1945. Απεφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1968. Απεστρατεύθη με τον βαθμό του Ταξιάρχου. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ.). Αρθρογραφεί στις εκδόσεις της ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ. και σε περιοδικά στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Ζωσιμάδες". Έχει γράψει τα μυθιστορήματα "1974, οι αδικαίωτοι" και "Ευγενία". Ζωγραφίζει πίνακες συμβολιστικούς σε λάδι. Έχει εκθέσει τα έργα του σε ένδεκα ατομικές και τρεις ομαδικές εκθέσεις. Ομιλεί την Αγγλική σε βαθμό λίαν καλώς και ικανοποιητικά την Ιταλική και Ολλανδική. Είναι πατέρας τριών τέκνων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.