Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αστικοί μετασχηματισμοί και πολεοδομικές εφαρμογές

Αστικοί μετασχηματισμοί και πολεοδομικές εφαρμογές
Αντικείμενο του παρόντος τόμου είναι η πόλη. Τι ορίζεται ως πόλη; Ποιοί είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη διαδικασία αστικοποίησης; Γιατί δημιουργούνται οι πόλεις, τι ανάγκες εκπληρώνουν, τι πλεονεκτήματα παρέχουν; Υπάρχει "βέλτιστο" μέγεθος πόλης. Γιατί αναπτύσσονται πόλεις σε κάποια σημεία και όχι σε άλλα; Ποιά είναι η ιστορική εξέλιξη της πόλης; Ποιές είναι οι συνθήκες για την ανάπτυξη των διαφόρων τύπων πόλεων: της προβιομηχανικής, της βιομηχανικής, της μεταβιομηχανικής πόλης, της πόλης στις υπανάπτυκτες χώρες;
Στόχος του συγγράμματος είναι να καλύψει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του αστικού φαινομένου και να διερευνήσει τις βασικές παραμέτρους που επιδρούν στο μετασχηματισμό των πόλεων, εστιάζοντας και στα στοιχεία εκείνα που απαντώνται στην ελληνική πόλη. Η διαδικασία αστικοποίησης αλλά και η οργάνωση του αστικού χώρου αποτελούν επομένως τους δύο διακριτούς μεθοδολογικούς άξονες προσέγγισης του παρόντος τόμου. Η προσέγγιση αυτή αποτυπώνεται και στη δομή του βιβλίου σε δύο μέρη.

24χ17 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 711.4 (Πολεοδομία), 307.1 (Αστική ανάπτυξη)
ISBN: 978-960-99048-8-9
ISBN (10ψήφιο): 960-99048-8-2
Βάρος: 0.506 κιλά
Εκδότης: Δίσιγμα
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.48
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Θεοδωρίδου - Σωτηρίου, Λίλα
Η Λίλα Θεοδωρίδου - Σωτηρίου γεννήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών, όπου έζησε μέχρι το 1965. Είναι διπλωματούχος αρχιτέκτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Bartlett School of Architecture and Planning στο University College of London (MSc) και διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι καθηγήτρια στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, με πολυετή αυτοδύναμη διδασκαλία και συμβολή στη διαμόρφωση του campus. Το δημοσιευμένο έργο της εμβαθύνει σε ζητήματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας και τοπικής ιστορίας μέσω αρχειακής έρευνας κυρίως κατά την περίοδο του μεσοπολέμου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.