Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υποβρύχιες αποτυπώσεις
(Εισαγωγή στις επιστήμες της θάλασσας)
Συγγραφέας:   Αθανάσιος Μουζάς


Υποβρύχιες αποτυπώσεις
Η θάλασσα πάντοτε σαγήνευε την ψυχή του ανθρώπου. Τον έκανε να ονειρευτεί ταξίδια σε τόπους μακρινούς. Στη συνέχεια αυτός άρχισε να εξερευνά τον κόσμο που έκρυβε μέσα της και να θερίζει τα αγαθά που του προσέφερε απλόχερα.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια προσέγγισης και συστηματοποίησης των ζητημάτων που άπτονται των επιστημών της θάλασσας και της αποτύπωσης του βυθού της. Επιδίωξη του συγγραφέα είναι να παρουσιαστούν με όσο το δυνατόν πιο απλό και κατανοητό τρόπο οι βασικές θεωρητικές αρχές που τους διέπουν. Η δομή του βιβλίου επιτρέπει την εύκολη ανάγνωση, προτρέποντας ταυτόχρονα στην συγκροτημένη πρακτική εφαρμογή των όσων περιγράφονται.
Το σύγγραμμα δεν απευθύνεται μόνο σε πιστοποιημένους αυτοδύτες αλλά και σ΄ αυτούς που αποζητούν την πληροφορία πριν κάνουν την βουτιά στο όνειρο. Απευθύνεται στον τοπογράφο, ωκεανολόγο, βιολόγο, αρχαιολόγο και γενικότερα στον επιστήμονα, στον επαγγελματία ή στον ερασιτέχνη που επιθυμεί να αποτυπώσει τον βυθό.
Η σειρά των κεφαλαίων είναι τέτοια ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει ν΄ αποκτήσει τις βασικές γνώσεις πριν προχωρήσει στο κεφάλαιο των υποβρυχίων αποτυπώσεων. Κατόπιν γίνεται αναφορά στις επιστήμες που εμπλέκονται στις υποβρύχιες εργασίες. Η δομή αυτή δεν αναιρεί την ανεξαρτησία των κεφαλαίων.
Στα πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στην αυτόνομη κατάδυση, στους νόμους και στα υλικά που χρησιμοποιούνται υποβρυχίως. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται η θάλασσα και οι ωκεανοί καθώς και οι βασικοί θαλάσσιοι νόμοι. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται η εισαγωγή στις έννοιες της τοπογραφίας και των αποτυπώσεων. Το κεφάλαιο παρουσιάζεται απλά χωρίς την ανάγκη για πρωτύτερη γνώση τοπογραφίας. Στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφεται η βασική θεωρία για τις αποτυπώσεις στην επιφάνεια της θάλασσας.
Το κεφάλαιο της υποβρύχιας τοπογραφίας αποτελεί τον κορμό του βιβλίου. Εξετάζονται όλες οι μέθοδοι δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες της εφαρμογής. Επίσης γίνεται περιγραφή των οργάνων και των μεθόδων μέτρησης. Στο έκτο κεφάλαιο της υποβρύχιας φωτογραμμετρίας γίνεται αναφορά σε διάφορες μεθόδους εργασίας, ενώ στην συνέχεια επεξηγούνται θέματα που αναφέρονται στην υποβρύχια φωτογραφία, τα είδη των μηχανών και τις τεχνικές λήψης. Στα επόμενα κεφάλαια περιγράφονται συνοπτικά τα οχήματα απομακρυσμένης διαχείρισης, το σύστημα GPS, τα GIS, οι εφαρμογές τηλεπισκόπησης και η υποβρύχια αρχαιολογία.
Ελπίδα του συγγραφέα είναι το βιβλίο αυτό να συμβάλει στην ενθάρρυνση για υποβρύχια δραστηριότητα και στην κατανόηση των τεχνικών αποτύπωσης.

24χ17 εκ., 299 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 770 (Φωτογραφία ), 797.23 (Κατάδυση), 551.46 (Ωκεανογραφία)
ISBN: 978-960-454-115-7
ISBN (10ψήφιο): 960-454-115-3
Βάρος: 0.816 κιλά
Εκδότης: Ερωδιός
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
23.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.