Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεωρία του δημοτικού σχολείου
Συγγραφέας:   Ludwig Duncker


Θεωρία του δημοτικού σχολείου
Βασικός στόχος του βιβλίου είναι η συμβολή στην εξέλιξη της παιδαγωγικής συζήτησης για το δημοτικό σχολείο. Μέσω της παρούσας μελέτης φωτίζονται νέες πλευρές του δημοτικού σχολείου και αναπτύσσονται ζητήματα τα οποία είναι απαραίτητα για τη διεύρυνση των βάσεων της θεωρητικής ανάλυσης και θεμελίωσής του.

Το όλο εγχείρημα στηρίζεται σε μια παιδαγωγική - ανθρωπολογική οπτική, σύμφωνα με την οποία ο πολιτισμικός ρόλος του σχολείου ενυπάρχει στη μορφωτική του αποστολή. Για να ανταπεξέλθει σήμερα το δημοτικό σχολείο σε αυτό το ρόλο οφείλει να λάβει υπόψη τις παιδαγωγικές προκλήσεις των επίκαιρων πολιτισμικών και κοινωνικών ζητημάτων, να αναστοχαστεί τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαιδευτική πολιτική και να διαμορφώσει τις πρακτικές του σύμφωνα και με τα νέα ερευνητικά δεδομένα που αφορούν στην παιδική ηλικία.

Η περιγραφή και η ανάλυση της σχέσης σχολείου και κοινωνίας, άλλωστε, όσο αυτονόητη και αν μοιάζει να είναι στον καθημερινό λόγο τόσο δύσκολα μπορεί να κωδικοποιηθεί με κοινό και ενιαίο τρόπο στον επιστημονικό χώρο. Το ίδιο ισχύει και για μια σειρά θεμελιωδών εννοιών, όπως αυτών της διδασκαλίας και της μάθησης, της μόρφωσης και της αγωγής. Πρόκειται για έννοιες των οποίων η εννοιολογική εξέλιξη έλαβε και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης παράδοσης αντιπαράθεσης Λόγων γύρω από τη σημασία της παιδείας και της εκπαίδευσης για την πολιτισμική παραγωγή και αναπαραγωγή, την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική ισότητα και τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

20χ14 εκ., 421 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια)
Άλλα πρόσωπα: Χρήστος Γκόβαρης (Μεταφραστής) , Χρήστος Γκόβαρης (Επιμελητής) , Γιώργος Ε. Πυργιωτάκης (Μεταφραστής) , Γιώργος Ε. Πυργιωτάκης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-458-200-6
ISBN (10ψήφιο): 960-458-200-3
Βάρος: 0.52 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ludwig Duncker, είναι διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και διδάκτωρ φιλοσοφίας, καθηγητής επιστημών της αγωγής στο Πανεπιστήμιο του Γκίσσεν/Γερμανία, με ιδιαίτερα ερευνητικά ενδιαφέροντα στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.