Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση μέσα από τις τέχνες

Offer
Ο συλλογικός τόμος "Εκπαίδευση μέσα από τις Τέχνες" παρουσιάζει μια σημαντική σύγχρονη τάση που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων: την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης μέσα από τη συστηματική παρατήρηση έργων κάθε είδους τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική, λογοτεχνία, κινηματογράφος κ.ά.).

Το βιβλίο αναφέρεται στη θεωρητική θεμελίωση αυτής της τάσης και επίσης περιέχει πολλά παραδείγματα εφαρμογής σε σχολεία και σε φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων.

Τέλος, περιλαμβάνεται Παράρτημα με έγχρωμες φωτογραφίες των εικαστικών έργων που χρησιμοποιούνται.

24χ17 εκ., 216 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμες της Αγωγής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.01 (Εκπαίδευση και τέχνη), 700.07 (Τέχνη - Σπουδή και διδασκαλία)
Άλλα πρόσωπα: Αλέξης Κόκκος (Επιμελητής) , Βάσω Βασιλού - Παπαγεωργίου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-501-219-9
ISBN (10ψήφιο): 960-501-219-7
Βάρος: 0.467 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
17.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Γιαννακοπούλου γεννήθηκε το 1976 στη Λάρισα. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε στην Άρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Κοινωνικά Αποκλεισμένων Ομάδων (2003-2004), ενώ από το 2004 εργάζεται ως επιμορφώτρια στο Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων της "Εξόδου" στο ΚΕΘΕΑ Λάρισας. Από το 2010 δουλεύει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Τρικάλων. Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδές στην Εκπαίδευση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και αποτελεί μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Ο Δημήτρης Δεληγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον Κοινωνικό Σχεδιασμό και στην Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση. Την περίοδο αυτή είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται από το 1993 ως εκπαιδευτικός στο επίπεδο της Μέσης Εκπαίδευσης. Το 1998 ανέλαβε Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ "Εξοδος", στο πλαίσιο του οποίου οργάνωσε από το 2000 τη λειτουργία του "Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων", της πρώτης εκπαιδευτικής δομής για ενήλικους πρώην χρήστες στη χώρα μας. Είναι τακτικό μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό τύπο και σε εφημερίδες.

Ο Άρης Ζιώζιας γεννήθηκε το 1974 στα Τρίκαλα. Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης. Είναι μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ "Έξοδος" στη Λάρισα από το 2003. Παράλληλα απασχολήθηκε στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης του Υπουργείου Παιδείας. Σήμερα εργάζεται σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια διδάσκει και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα.

Κόκκος, Αλέξης
Ο Αλέξης Κόκκος γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ρaris VIII. Πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση του θεσμού της Λαϊκής Επιμόρφωσης (1981-1987), του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης / ΙΔΕΚΕ (Πρόεδρος 1995-1997), του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (2004-2009) και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (μέλος της ιδρυτικής επιστημονικής ομάδας, 1997-2001), στο οποίο σήμερα είναι Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Διευθυντής Σπουδών του ομώνυμου μεταπτυχιακού προγράμματος. Ίδρυσε την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2004), της οποίας είναι Πρόεδρος. Υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος του εθνικού προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών (2006-2008) και συνσυντονιστής του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (2009-2011). Είναι ο δημιουργός της μεθόδου Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπειρία, που έχει εφαρμοστεί σε χιλιάδες σχολεία και οργανισμούς εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα, καθώς και σε Ευρωπαϊκές χώρες. Έγραψε 9 βιβλία και 65 άρθρα για την εκπαίδευση ενηλίκων, τη μετασχηματίζουσα μάθηση και την αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαίδευση, που δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Journal of Transformative Education, Convergence, LifeLong Learning in Europe, Agora, International Journal of Education and Ageing, Andragogical Studies, International Journal of Vocational Education and Training, Εκπαίδευση Ενηλίκων, κ.ά., και στους εκδοτικούς οίκους Jossey-Bass, Sense, Nova Science Publishers, Μεταίχμιο. Με τις παραπάνω δραστηριότητες ο Αλέξης Κόκκος θέλησε να συμβάλει στη δημιουργία μορφών εκπαίδευσης που αποβλέπουν στον κριτικό στοχασμό και στη χειραφέτηση. Του απονεμήθηκε ο τίτλος μέλους του International Adult and Continuing Education Hall of Fame, για το συνολικό έργο του στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθώς και τιμητική διάκριση της Διεθνούς Επιτροπής Μετασχηματίζουσας Μάθησης για την Υποδειγματική Ηγεσία και Προσφορά του στη Διεθνή Κοινότητα Μετασχηματίζουσας Μάθησης.

Ο Απόστολος Μπάρλος γεννήθηκε το 1956 στη Λάρισα. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και. ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1982 διορίστηκε καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, στην οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα. Από το 1994 έως σήμερα είναι επιμορφωτής σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του ΠΕΚ Λάρισας, σε προγράμματα επιμόρφωσης του ΙΔΕΚΕ και άλλων φορέων. Το 2003 αποσπάστηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας και δίδαξε Κοινωνική Εκπαίδευση μέχρι το 2006. Από το 2006 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής του ΣΔΕ Λάρισας. Συμμετείχε στις συγγραφικές ομάδες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τα βιβλία των Θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε θεολογικά και επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Η Νατάσσα Ράικου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Πατρών, με υποτροφία από το πρόγραμμα Ηράκλειτος II. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εργάζεται από το 1997 στο Πανεπιστήμιο Πατρών στη διαχείριση θεμάτων Διά Βίου Μάθησης. Παράλληλα, συνεργάζεται με την ΑΣΠΑΙΤΕ ως Επιστημονικός Συνεργάτης, ενώ έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε επιμορφώσεις εκπαιδευτών ενηλίκων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν τις περιοχές της Διά Βίου Μάθησης στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και της συμβολής της αισθητικής εμπειρίας στην εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων και συμβουλευτικής και έχει σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Η Βασιλική Χαδουλίτση γεννήθηκε το 1974 στη Λάρισα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συστηματική Φιλοσοφία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως αναπληρώτρια φιλόλογος στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση και ασχολείται από το 2001 με την εκπαίδευση ενηλίκων ως επιμορφώτρια φιλόλογος στο Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων του Θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ "Έξοδος". Παράλληλα εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών σε μετανάστες "Οδυσσέας" του ΙΔΕΚΕ, ενώ την περίοδο 2008-2010 εργάστηκε ως ωρομίσθια εκπαιδεύτρια στο ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων. Είναι μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.