Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υμνολογικό Κυριακοδρόμιο
(Νεοσύνθετα Απολυτίκια στα ευαγγελικά και αποστολικά αναγνώσματα των Κυριακών του έτους)
Συγγραφέας:   Θωμάς Ν. Ζήσης


Offer
Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, το περιεχόμενο τούτου του βιβλίου συναποτελούν δύο αυτοτελή αποσπάσματα από το δίτομο έργο μας "Ορθόδοξες υμνολογικές συνθέσεις". Θεωρήσαμε σκόπιμο να προβούμε στην επανέκδοση των Νεοσύνθετων Απολυτίκιων των ευαγγελικών και αποστολικών αναγνωσμάτων των Κυριακών τον έτους σε ενιαίο βιβλίο για την εξυπηρέτηση του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού. Στον Α΄ καί Β΄ τόμο των Υμνολογικών Συνθέσεων τα εν λόγω αποσπάσματα κατέχουν κυρίαρχη θέση, καταχωρισμένα στη δέκατη (Ι΄) κατηγορία των Νεοσύνθετων Τροπαρίων. Τα νεοσύνθετα Απολυτίκια αυτής της κατηγορίας, λόγω του περιεχομένου τους, ενδιαφέρουν όλους γενικά τους πιστούς που εκκλησιάζονται την Κυριακή και ακούν κάθε φορά το σχετικό ευαγγελικό και αποστολικό ανάγνωσμα και το θείο κήρυγμα που αναφέρεται πότε στο ένα και πότε στο άλλο αγιογραφικό ανάγνωσμα.

Αυτού του είδους τα κηρύγματα αποτελούν και το περιεχόμενο των λεγόμενων Κυριακοδρομίων, βιβλίων δηλαδή στα οποία οι συγγραφείς τους προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις ευαγγελικές και αποστολικές περικοπές και να μεταφέρουν στους πιστούς τα σωτηριώδη μηνύματα του θείου λόγου. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Σημείωση: Επίσης: Δύο αυτοτελή αποσπάσματα από τις "Ορθόδοξες υμνολογικές συνθέσεις" και Παράρτημα και Επίμετρο και άλλων νεοσύνθετων τροπαρίων.

24χ17 εκ., 282 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 264.2 (Ύμνοι)
ISBN: 978-960-92599-8-9
ISBN (10ψήφιο): 960-92599-8-7
Βάρος: 0.618 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
17.33
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.