Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συμπεριφορά στο σχολείο
(Αξιοποιούμε δυνατότητες, αντιμετωπίζουμε προβλήματα)

Συμπεριφορά στο σχολείο
Στο εγχειρίδιο αυτό επιχειρείται συνοπτική αναφορά στο θεωρητικό πλαίσιο των προβλημάτων συμπεριφοράς και προσαρμογής, ενώ παρουσιάζονται διεξοδικά και περιεκτικά οι στρατηγικές και οι τεχνικές ανίχνευσης, πρόληψης και ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης, δηλαδή οι πρακτικοί και υλοποιήσιμοι τρόποι αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων, ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι ικανός να τροποποιεί, να εμπλουτίζει, να διαμορφώνει και να ενσωματώνει στην εκπαιδευτική διαδικασία τις εκπαιδευτικο-διδακτικές στραατηγικές και τεχνικές του, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των παιδιών και εφήβων.

Το εγχειρίδιο διακρίνεται για το εύρος και την ποικιλία των θεμάτων του και αναφέρεται σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προβλήματα τα οποία είναι διατυπωμένα με τρόπο περιεκτικό, εύληπτο και χρήσιμο για κάθε αναγνώστη: τον επαγγελματία (εκπαιδευτικό, σχολικό σύμβουλο, σχολικό ψυχολόγο, φορέα ψυχικής υγείας, ερευνητή), καθώς και τον ευαισθητοποιημένο γονέα. Οι συγγραφείς, στο σύνολό τους, είναι εκπαιδευτικοί της πράξης με ειδική θεωρητική κατάρτιση και πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 5 μέρη και περιλαμβάνει συνολικά 23 κεφάλαια.

Στο 1ο μέρος παρουσιάζεται το γενικό θεωρητικό πλαίσιο. (3 κεφάλαια)
Στo 2ο μέρος, αναπτύσσονται τα προγράμματα, οι στρατηγικές και οι τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στην αντιμετώπιση των διάφορων προβλημάτων από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. (7 κεφάλαια)
Στo 3ο μέρος καταγράφονται τα εξωτερικευμένα προβλήματα που παρουσιάζουν τα παιδιά και διαταράσσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις τους. (4 κεφάλαια)
Στo 4ο μέρος καταγράφονται τα εσωτερικευμένα προβλήματα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά από τον περίγυρο και αφορούν το ίδιο το άτομο. (4 κεφάλαια)
Στo 5ο μέρος αναφέρονται οι ειδικές κατηγορίες προβλημάτων τα οποία δεν εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά απασχολούν έντονα την καθημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα. (5 κεφάλαια)

24χ17 εκ., 700 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία ), 156 (Συμπεριφορά (Ψυχολογία))
Άλλα πρόσωπα: Εμμανουήλ Α. Κολιάδης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-85085-5-2
ISBN (10ψήφιο): 960-85085-5-Χ
Βάρος: 1.3 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
47.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

42.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βικτωρία Βάρφη είναι εκπαιδευτικός και Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Exeter Αγγλίας και είναι Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών που φοιτούν σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Η Γεωργία Δασκαλοπούλου είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος του Μ.Δ.Δ.Ε. και έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων από το Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα ερευνητικά και επαγγελματικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, ως συνέπεια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της εκπαιδευτικής μονάδας και της σχολικής κουλτούρας. (π.χ. σχολικός εκφοβισμός).

Η Βαλίνα Ζάχου έχει πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Ε.Κ.Π.Α. ξαθ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή. Τα ερευνητικά και επαγγελματικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διάγνωση και αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών και Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών.

Ο Μανώλης Κουμπιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Έχει σπουδάσει στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Σχολική Ψυχολογία) του Τομέα Ψυχολογίας και διδακτορικού διπλώματος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική διατριβή του αναφέρεται στην αναγνωστική ικανότητα και τα προβλήματα προσοχής μαθητών σχολικής ηλικίας. Έχει πάρει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε πολλά διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια. Πολλές μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών και επικουρικά στον Τομέα Ψυχολογίας και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σεμινάρια εκπαιδευτικών και σε προγράμματα επιμόρφωσης ΕΠΕΑΕΚ. Ο Μανώλης Κουμπιάς διατηρεί μέχρι και σήμερα τη θέση του δασκάλου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Αιμιλία Κουτρουμάνου είναι εκπαιδευτικός, πτυχιούχος του Π.Τ.Δ.Ε. Αθηνών καθώς και του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικής αγωγής και υποψήφια Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Π.Τ.Δ.Ε. Αθηνών. Τα ερευνητικά και επαγγελματικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα άτομα με κινητικές δυσκολίες και μαθησιακά προβλήματα.

Η Ουρανία Κυριαζή είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος του Μ.Δ.Δ.Ε., Σχολική Σύμβουλος Π.Ε., πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου και Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. Τα επιστημονικά και επαγγελματικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαχείριση των Προβλημάτων Συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων και στη ΣυμΒουλευτική Γονέων.

Ο Πέτρος Ορφανός είναι δρ. ειδικής αγωγής, διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Φ.Π.Ψ & Μ.Δ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός της ειδικής αγωγής & εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην τυφλοκώφωση.

Η Μάρα Πανταζοπούλου είναι εκπαιδευτικός και Προϊσταμένη Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή, έχει μετεκπαιδευθεί στη Συμβουλευτική Παιδαγωγική στο Dillinger της Γερμανίας και είναι υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. Τα ερευνητικά και επαγγελματικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην κοινωνική ένταξη ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στη διάγνωση και αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.