Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αποδοτική διδασκαλία με τη χρήση μέσων
(Από τα πρωτογενή και προσωπικά στα τεταρτογενή και ψηφιακά μέσα)
Συγγραφείς:   Friedrich W. Kron, Αλιβίζος Σοφός,


Offer
Σε αυτό το βιβλίο συνδυάζουμε θεωρητικές προσεγγίσεις με συλλήψεις δράσης και παραδείγματα από την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Συμπεριλαμβάνουμε όλα τα Μέσα, προσεγγίζουμε τη διδασκαλία με τα Μέσα πραγματιστικά, γι΄ αυτό μιλάμε και για "σύζευξη των Μέσων", αλλά παράλληλα εστιάζουμε στα επίκαιρα ψηφιακά, διαδραστικά Μέσα. Σύμφωνα με την προσέγγισή μας, μια διδασκαλία που αξιοποιεί συστηματικά τα Μέσα μπορεί μόνο τότε να θεωρηθεί ως αποδοτική, όταν το περιεχόμενό της και η βάση στην οποία έχει οργανωθεί προσανατολίζεται σε νοηματοδοτούμενες από τους μαθητές και τις μαθήτριες αναπτυξιακές και εξελικτικές δραστηριότητες και δοκιμασίες.

Τα νέα Μέσα μπορούν να στηρίξουν τις μαθησιακές διαδικασίες και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, όταν οι εκπαιδευτικοί προβούν σε τεκμηριωμένο διδακτικό μετασχηματισμό της σχολικής ύλης. Ως εκ τούτου, διαμορφώνοντας οι εκπαιδευτικοί ανοικτά και καταστασιακά περιβάλλοντα εργασίας αναλαμβάνουν επίσης νέους ρόλους και τολμούν να εφαρμόσουν νέες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης. Η εμπειρία μας δείχνει ότι η μετωπική δασκαλοκεντρική διδασκαλία παραμένει και σήμερα ο κανόνας σχεδόν σε όλα τα σχολεία και ότι για μια αποδοτική διδασκαλία με τη χρήση των Μέσων, μόνο η διαφοροποίηση της δίνει τη δυνατότητα μιας παιδαγωγικά τεκμηριωμένης εκπαιδευτικής παρέμβασης, δείχνοντας έτσι το δρόμο στο μέλλον.

24χ17 εκ., 216 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-333-637-2
ISBN (10ψήφιο): 960-333-637-8
Βάρος: 0.448 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
17.16
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Dr. phil. Friedrich W. Kron είναι ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο την Παιδαγωγική στο Παιδαγωγικό τμήμα του Johannes Gutenberg-Univeristat Mainz. Συγγραφέας των UTB (πανεπιστημιακών βιβλίων) Βασικές γνώσεις της Παιδαγωγικής, Βασικές γνώσεις της Διδακτικής, Επιστημονική θεωρία για Παιδαγωγούς.

Ο Dr. phil. Αλιβίζος Σοφός σπούδασε Παιδαγωγικά στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία και εκπόνησε διδακτορική Διατριβή στη Γερμανία. Από το 1996 έως το 1998 δίδασκε με σύμβαση σε γερμανικά πανεπιστήμια (Frankfurt, Wiesbaden, Landau-Koblenz). Από το 1998 έως το 2004 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στη Σχολή του Johannes Gutenberg Πανεπιστημίου στο Mainz, στο επιστημονικό πεδίο της Παιδαγωγικής των Νέων Μέσων. Στο ίδιο χρονικό διάστημα διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων σπουδών για την Προστασία των Νέων στο διαδίκτυο. Αυτά τα προγράμματα βρίσκονται υπό την αιγίδα του οργανισμού της κεντρικής διοίκησης των 16 υπουργείων Νεότητας και Κοινωνικών Υποθέσεων των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας. Από το 2004 Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης με γνωστικό αντικείμενο: Παιδαγωγική με έμφαση στην Παιδαγωγική των Μέσων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.