Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά το Καταστατικό της Ρώμης του 1998 και τα συναφή ζητήματα
Συγγραφέας:   Χρήστος Ν. Σατλάνης


Η διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά το Καταστατικό της Ρώμης του 1998 και τα συναφή ζητήματα
Η παρούσα διατριβή γράφτηκε με σκοπό την παροχή μιας στοιχειώδους ενημέρωσης σε μη εξοικειωμένους με το αντικείμενο. Όπως θα αντιληφθεί κανείς, η επεξεργασία των θεμάτων που ανακύπτουν δεν καλύπτεται απόλυτα με γνώσεις μόνο διεθνούς δικαίου αλλά ούτε και με γνώσεις μόνο ποινικής δικονομίας. Επιπροσθέτως, απαιτείται γνώση των κανόνων, που διέπουν μια ευπρεπή δικαιοκρατική ποινική διαδικασία (δίκαιη ποινική δίκη) και που σκοπό έχουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, ώστε να εκδίδεται τελικά κάθε φορά μια ορθοδίκαιη δικαστική απόφαση, που δεν θα καταδικάζει έναν αθώο και θα επιβάλλει τη δίκαιη και προσήκουσα ποινή στον ένοχο, μακριά από δικαστικές πλάνες.
Το μειονέκτημα αυτής της συγγραφής είναι το ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποκαλυφθεί το νόημα ενός Διεθνούς Κειμένου, όταν το κατʼ εξοχήν αρμόδιο όργανο, το (μόνιμο) Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δεν έχει δικάσει ακόμα ούτε μια υπόθεση, με αποτέλεσμα να λείπει η σχετική νομολογία που θα μπορούσε να φωτίσει ολόπλευρα το Κείμενο και να συνεισφέρει έτσι στην ερμηνεία του.

188 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 345 (Ποινικό δίκαιο), 341 (Διεθνές δίκαιο ), 345.05 (Ποινική δικονομία)
ISBN: 978-960-15-2177-0
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2177-1
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χρήστος Σατλάνης σπούδασε στο νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Tubingen Γερμανίας με θέμα την έννοια της δίκαιης ποινικής δίκης και τα δικαιώματα του κατηγορούμενου υπό το πρίσμα του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων τον Ανθρώπου.. Από τον Μάρτιο τον 2003 διδάσκει στο τμήμα μεσογειακών σπουδών της σχολής ανθρωπιστικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εισαγωγή στο δίκαιο και στη νομική επιστήμη, δημόσιο διεθνές δίκαιο και διεθνή προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στις 6.9.2005 εξελέγη επίκουρος καθηγητής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.