Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψυχολογία της τέχνης
(Αναλύοντας χαρακτήρες λογοτεχνικών έργων)

Offer
Η ψυχολογική ανάλυση ενός λογοτεχνικού κειμένου είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και πολυσύνθετο θέμα, καθώς αποβλέπει σε μια πολύπλευρη διαφώτισή του. Ένα τέτοιο εγχείρημα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ψυχολόγο, με την έννοια ότι ο σχολιασμός του χαρακτήρα των κεντρικών προσώπων, που είναι φανταστικοί ήρωες, και η πλοκή του αναλυόμενου έργου στηρίζονται κυρίως στο θεωρητικό πλαίσιο των ψυχολογικών ερμηνειών, ιδιαίτερα δε στη βιογραφική προσέγγιση.
Στον τόμο γίνεται μια πρωτότυπη προσπάθεια ψυχολογικής προσέγγισης των χαρακτήρων των ηρώων και των γεγονότων ζωής τους σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί από τον ή τη συγγραφέα του κάθε μυθιστορήματος. Για τον σκοπό της ανάλυσης επιλέχθηκαν σημαντικά ξένα και ελληνικά κείμενα λογοτεχνίας. Το θεωρητικό πλαίσιο στήριξης της ψυχολογικής αυτής ανάλυσης αποτελούν η ιστορία ζωής μέσα από τη μελέτη περιπτώσεων, το γενεοκοινωνιόγραμμα και οι βιβλιογραφικές πηγές.
Πέρα από τον συναρπαστικό λόγο της ανάλυσης, το βιβλίο αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην ψυχολογική επιστήμη και ειδικά στους νέους τομείς της, όπως είναι η ψυχολογία της τέχνης και της δημιουργικότητας.

24χ17 εκ., 664 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ποιοτικές Μέθοδοι Έρευνας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
Ταξινόμιση DDC: 150 (Ψυχολογία), 809 (Λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική)
Άλλα πρόσωπα: Αναστασία - Βαλεντίνη Ρήγα (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-9405-02-7
ISBN (10ψήφιο): 960-9405-02-9
Βάρος: 1.375 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
45.33
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αναστασία - Βαλεντίνη Ρήγα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής - Κλινικής Ψυχολογίας και Ποιοτικής Μεθοδολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει δημοσιεύσει τρεις Μονογραφίες, δέκα βιβλία επιστημονικού περιεχομένου με άλλους συνεργάτες, τέσσερις μεταφράσεις καθώς και πολλά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.