Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες
(Μια πολυπρισματική προσέγγιση)

Offer
Η ειδική αγωγή βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο. Σε μια προσπάθεια προσδιορισμού της ταυτότητάς της ανάμεσα στο "ειδικό" και το "ενταξιακό", ως αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει καθετί το εξειδικευμένο, διαφοροποιημένο ή πρόσθετο, που προσφέρεται στο παιδί για μεγάλα ή μικρά χρονικά διαστήματα. Ένας άλλος απώτερος στόχος παραμένει η εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν λιγότερο περιοριστικό περιβάλλον.

Στόχος του βιβλίου είναι να αναδείξει και να καταστήσει κατανοητές τις παραμέτρους που αφορούν την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες μέσα από μια πολυπρισματική διάσταση, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωσή τους. Τα επιμέρους άρθρα αφορούν θέματα θεωρητικού, ερευνητικού αλλά και πρακτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με την εκπαίδευση, τη συνεκπαίδευση και τη θεραπεία των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

24χ17 εκ., 424 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σύγχρονα Ψυχολογικά Θέματα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή)
Άλλα πρόσωπα: Νικήτας Ε. Πολεμικός (Επιμελητής) , Μαρία Α. Καΐλα (Επιμελητής) , Έλενα Θεοδωροπούλου (Επιμελητής) , Βασίλης Στρογγυλός (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-9405-29-4
ISBN (10ψήφιο): 960-9405-29-0
Βάρος: 0.885 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
30.18
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.33
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Senior Lecturer, Πανεπιστήμιο του Exeter, Ηνωμένο Βασίλειο.

Υποψήφια διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο του Exeter, Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Όλγα Ι. Ημέλλου σπούδασε παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή και Εργοθεραπεία και -ως υπότροφος του ΙΚΥ- έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (με επίδοση άριστα ομόφωνα), στον τομέα των μαθησιακών δυσκολιών. Στα πλαίσια των ερευνητικών ενδιαφερόντων της εντάσσονται δραστηριότητες όπως η συμμετοχή στην κατασκευή και στάθμιση του ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης και η διάγνωση των αναγκών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.). Έχει παρουσιάσει εργασίες της σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει σε ιδιωτικές και δημόσιες σχολικές μονάδες γενικής και ειδικής αγωγής για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια. Από το 2002 διδάσκει στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης ενώ συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.) με αντικείμενο τη "Βελτίωση των συνθηκών ένταξης στο εκπαιδευτικό σύστημα ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες". Λειτουργεί ως σύνδεσμος του δικτύου Enabling Education Network (EENET) στην Ελλάδα.

Η Βικτωρία Κατσιγιάννη είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Ηλίας Κουρκούτας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1961. Είναι Κλινικός Ψυχολόγος και Καθηγητής στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αντικείμενο την Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (Συναισθηματικές-Συμπεριφορικές Δυσκολίες, Αυτισμός, Νοητικές Ανεπάρκειες, Χρόνιες Ασθένειες, Μαθησιακές Δυσκολίες, Παραβατικές-αντικοινωνικές συμπεριφορές, κ.λπ.). Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Βέλγιο με υποτροφία του ΟΑΕΔ κι ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης με υποτροφία του ΙΚΥ. Εργάστηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο ως ερευνητής στον τομέα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του M. Born, ενώ συνδιηύθυνε με τον J. Melon για τέσσερα χρόνια τα σεμινάρια κλινικής ψυχανάλυσης. Παράλληλα, ειδικεύθηκε στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων στο Φροϋδικό Ινστιτούτο Ψυχανάλυσης Βρυξελλών. Ερευνητικά ασχολείται με τον ρόλο των νέων μοντέλων ψυχικής υγείας, καθώς και των "ενταξιακών πρακτικών" στα σχολεία. Έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, είτε ως προσκεκλημένος καθηγητής, είτε μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει συγγράψει έναν μεγάλο αριθμό άρθρων στα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Έχει, επίσης, συγγράψει και επιμεληθεί τα ακόλουθα βιβλία στα ελληνικά και αγγλικά: Η. Κουρκούτας & J.-P. Chartier (2008). "Παιδιά και Έφηβοι με Ψυχοκοινωνικές και Μαθησιακές Διαταραχές. Στρατηγικές παρέμβασης" (Τόπος), Κουρκούτας, Η. & Caldin, R. (2010). "Οικογένειες παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες και Σχολική Ένταξη" (Ελληνικά Γράμματα), Η. Κουρκούτας (2001). "Η Ψυχολογία του Εφήβου. Θεωρητικά ζητήματα και κλινικές περιπτώσεις" (Ελληνικά Γράμματα), Ε. Kourkoutas, Ε. & F. Erkman (Eds.) (2011). "Interpersonal Acceptance and Rejection: Social, Emotional, and Educational Contexts" (Brown/Walker/ Universal Press) και Ε. Kourkoutas (2011) "Children with behavioral problems: Eco­systemic psychodynamic interventions within family and school context" (Nova Science). "Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά: Παρεμβάσεις στο πλαίσιο της οικογένειας και του σχολείου".

Η Ειρήνη Μαλαματίδου είναι καθηγήτρια εφαρμογών στο ΤΕΙ Αθήνας.

Η Καφένια Μπότσογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., από όπου έλαβε και το διδακτορικό της τίτλο. Στα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα, εντάσσονται σχέση του παιδιού με το χώρο, καθώς και η δραστηριότητα παιχνιδιού στην προσχολική ηλικία, ενταγμένη στο πλαίσιο της παιδαγωγικής διαδικασίας. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Διδακτικής-Μεθοδολογίας στην Προσχολική Εκπαίδευση στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Ευαγγελία Μπούτσκου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Manchester στην Αγγλία. Έχει εργαστεί ως δασκάλα γενικής και ειδικής αγωγής. Διδάσκει στο Διδασκαλείο "Δ. Γληνός" του Α.Π.Θ και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν το ρόλο των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και την ενταξιακή παιδαγωγική.

Η Γιώτα Ξανθάκου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι ειδική στο χώρο της δημιουργικής μάθησης και διδασκαλίας, στην ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος, καθώς και σε θέματα σχολικής φοβίας και σχολικής αποτυχίας. Είναι συγγραφέας βιβλίων και μελετών και άρθρων στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία.

Η Αρετή Οκαλίδου είναι λογοπαθολόγος-επιστήμων λόγου και ακοής, και επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας. Απόφοιτη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές της στην ψυχολογία και στη λογοπαθολογία ως υπότροφος πανεπιστημίων των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο διεθνούς φήμης Διδακτορικό Τμήμα Επιστημών Λόγου και Ακοής του City University of New York, για την οποία βραβεύτηκε από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στις ΗΠΑ εργάστηκε ως λογοπαθολόγος σε σχολεία για την ένταξη παιδιών με προβλήματα λόγου, σε νοσοκομεία και σε κέντρα πρώιμης παρέμβασης, καθώς επίσης ως ερευνήτρια και διδάσκουσα σε γνωστές σχολές και ερευνητικά κέντρα της Νέας Υόρκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται κυρίως γύρω από την ομιλία των βαρήκοων-κωφών ατόμων, την ανάπτυξη και τα χαρακτηριστικά της ελληνόφωνης ομιλίας και τα νευρολογικά προβλήματα των ενηλίκων. Ξένες και ελληνικές μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και τοπικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.