Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μηχανουργική τεχνολογία
(Κατεργασίες κοπής)

Μηχανουργική τεχνολογία

Το παρόν βιβλίο με τίτλο "Μηχανουργική τεχνολογία: κατεργασίες κοπής" τόμος Β΄, απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων μηχανολόγων μηχανικών, ναυπηγών μηχανικών αλλά και γενικά ειδικοτήτων μηχανικών με επαφή στις κατασκευαστικές τεχνολογίες. Αποτελεί το δεύτερο τόμο μιας σειράς βιβλίων με θέματα τεχνολογιών παραγωγής και ακολουθεί τον πρώτο τόμο που περιλαμβάνει την αρχέγονη μορφοποίηση και τις κατεργασίες διαμόρφωσης.

[...] Το βιβλίο αποτελείται από δέκα κεφάλαια με το ένατο κεφάλαιο να αποτελείται από πίνακες που έχουν άμεση σχέση με τη Μηχανουργική Τεχνολογία και το δέκατο κεφάλαιο να περιλαμβάνει τη βιβλιογραφία. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνετια μια εισαγωγή στις κατασκευαστικές τεχνολογίες, περιλαμβάνοντας με εκτενή ιστορική αναδρομή στις μηχανουργικές κατεργασίες κοπής, από τα λίθινα εργαλεία στις απαρχές της ανθρώπινης διαδρομής, μέχρι τις πολυαξονικές εργαλειομηχανές του σήμερα. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται ο μηχανισμός κοπής, ο τρόπος δημιουργίας του αποβλίττου, οι αναπτυσσόμενες δυνάμεις κοπής και η φθορά των κοπτικών εργαλείων. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα υλικά των δυο κυρίαρχων παραγόντων της κοπής που είναι το κοπτικό εργαλείο και το κατασκευαζόμενο τεμάχιο. Στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφονται όσο το δυνατόν πιο εποπτικά, οι βασικές μηχανουργικές κατεργασίες με αφαίρεση υλικού που χρησιμοποιούν κοπτικά εργαλεία με καθορισμένη γεωμετρικά κόψη. Αντίστοιχα, στο πέμπτο κεφάλαιο περιγράφονται, οι μηχανουργικές κατεργασίες με αφαίρεση υλικού, που χρησιμοποιούν κοπτικά εργαλεία με καθορισμένη γεωμετρικά κόψη. Αντίστοιχα, το πέμπτο κεφάλαιο περιγράφονται, οι μηχανουργικές κατεργασίες με αφαίρεση υλικού, που χρησιμοποιούν όμως κοπτικά εργαλεία που δεν έχουν καθορισμένη γεωμετρικά κόψη, όπως είναι η λείανση.

Τα επόμενα τρία κεφάλαια αγκαλιάζουν τρεις εξειδικευμένες περιοχές της μηχανουργικής τεχνολογίας. Στο έκτο κεφάλαιο γίνεται μια συνοπτική αναφορά στις κατεργασίες κοπής σε μικροκλίματα, που αποτελούν σήμερα την αιχμή του δόρατος στις κατασκευαστικές τεχνολογίες. Στο έβδομο κεφάλαιο παρουσιάζεται, με τη βοήθεια σημαντικών παραδειγμάτων, η χρησιμότητα των μεθόδων προσομοίωσης των μηχανουργικών κατεργασιών με σκοπό τη βελτιστοποίησή τους, ενώ στο όγδοο κεφάλαιο γίνεται μια βασική αναφορά στις εργαλειομηχανές με ψηφιακή καθοδήγηση και τον προγραμματισμό τους. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)Σημείωση: Πρόλογος: Ροβέρτος Γραικούσης.

29χ22 εκ., 324 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 2 από 2
Ταξινόμιση DDC: 621.07 (Μηχανολογία - Σπουδή και διδασκαλία), 621 (Μηχανολογία)
ISBN: 978-960-418-298-5
ISBN (10ψήφιο): 960-418-298-6
Βάρος: 1.128 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
47.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

42.81
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αντωνιάδης, Αριστομένης Θ.
Ο Αριστομένης Αντωνιάδης είναι Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός και αναπληρωτής καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Εργάστηκε επί μακρόν ως μέλος εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ Σερρών και Κρήτης ενώ έχει παράλληλα υπηρετήσει ως Διδάσκων στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης. Είναι συγγραφέας 7 βιβλίων που διανέμονται σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΤΕΕ και πολλών ερευνητικών εργασιών και ανακοινώσεων σε επιστημονικά περιοδικά και Διεθνή Συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη βελτιστοποίηση τεχνολογιών παραγωγής και την αντίστροφη μηχανική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.