Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομική των επιχειρήσεων
(Με εφαρμογές στις επιχειρήσεις τροφίμων και γεωργίας)

Offer
Στο σύγγραμμα αυτό παρουσιάζονται η θεωρία, οι τεχνικές καθώς και οι μέθοδοι που αφορούν στη λειτουργία των επιχειρήσεων με εφαρμογές στις γεωργικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις τροφίμων. Αποτελείται από τρία μέρη τα οποία καλύπτουν αντιστοίχως θέματα παραγωγής, χρηματοδότησης και προγραμματισμού.
Για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του αντικειμένου, απαιτείται, επιπλέον, η εξέταση θεμάτων που αφορούν στην ανάλυση της ζήτησης και της αγοράς, τα οποία προβλέπεται να συμπεριληφθούν στην επόμενη έκδοση αυτού του συγγράμματος.

Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνονται:
- Η θεωρία της παραγωγής ενός ή περισσότερων προϊόντων καθώς και η ανάλυση του κόστους παραγωγής. Έμφαση δίδεται στη χρησιμοποίηση των εργαλείων αυτών στη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων από τις διοικήσεις των επιχειρήσεων.
- Ορισμένα ειδικά θέματα, όπως η τεχνολογική πρόοδος, ο ρόλος του παράγοντα χρόνου στην παραγωγική διαδικασία, ο παράγοντας κίνδυνος στην παραγωγή, η ανάλυση της δανειοδότησης της επιχείρησης με τη βοήθεια της οριακής ανάλυσης και, τέλος, οι συναρτήσεις κέρδους.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται ορισμένες χρηματοοικονομικές τεχνικές και μέθοδοι που αφορούν στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Οι τεχνικές αυτές αποσκοπούν:
- Στην εκτίμηση της ρευστότητας της επιχείρησης καθώς και στον προσδιορισμό των ενεργειών που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της ρευστότητας σε ικανοποιητικά επίπεδα.
- Στον προσδιορισμό μεθόδων ελαχιστοποίησης του κόστους χρηματοδότησης των παραγωγικών διαδικασιών καθώς και αποτελεσματικής χρησιμοποίησης των κεφαλαίων που αντλούνται από τις επιχειρήσεις.
- Στον εντοπισμό των κινδύνων που διατρέχει η επιχείρηση και στη διαχείριση των κινδύνων αυτών.

Στο τρίτο μέρος εξετάζονται:
- Διάφορες μέθοδοι προϋπολογισμού για τον έλεγχο και την αξιολόγηση εναλλακτικών σχεδίων παραγωγής της επιχείρησης.
- Ο μαθηματικός προγραμματισμός ως εναλλακτική μέθοδος της οριακής ανάλυσης για τη μελέτη των παραγωγικών συνδυασμών (κλάδων και συντελεστών παραγωγής) στο πλαίσιο της επιχείρησης.

24χ17 εκ., 247 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
ISBN: 978-960-6738-36-4
ISBN (10ψήφιο): 960-6738-36-1
Βάρος: 0.449 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
20.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παύλος Δ. Σπαθής είναι Καθηγητής της Αγροτικής Οικονομικής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει Οικονομική Ανάλυση Αγροτικής Πολιτικής, Οικονομικά της Γεωργικής Παραγωγής, Χρηματοδότηση Γεωργικών Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων και Οικονομική των Τροφίμων. Έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και ως ειδικός επιστήμων στη Διεύθυνση Αγροτικής Πίστης και στη Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωργική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, M.Sc. (1977) και του Cornell, Ph. D. (1982).

Ο Κώστας Τσιμπούκας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών) και κάτοχος Μ.Sc. από το Ινστιτούτο Αγρονομικών Μεσογειακών Σπουδών Montpellier (I.A.M.M.), D.E.A. καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στη Γεωργική Οικονομική από το Πανεπιστήμιο Montpellier ΙΙΙ, Γαλλία. Έχει χρηματίσει προϊστάμενος του τμήματος μελετών σε αναπτυξιακές εταιρείες και έχει ασχοληθεί, επίσης, με την οργάνωση και διαχείριση εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων καθώς και με την ανάλυση επιπτώσεων μέτρων της αγροτικής πολιτικής σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.