Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αγωγές και αιτήσεις αστικού δικαίου
Συγγραφέας:   Γιάννης Κ. Καράκωστας


Αγωγές και αιτήσεις αστικού δικαίου

Με το συλλογικό έργο «Αγωγές και αιτήσεις Αστικού Δικαίου» καλύπτονται όλα τα θέματα του Αστικού Δικαίου, τα οποία εκτίθενται με τη μορφή 78 λημμάτων. Με το παρόν έργο επιτυγχάνεται η πλήρης θεωρητική και πλέον πρόσφατη νομολογιακή κάλυψη όλων αυτών των θεμάτων, τα οποία παρουσιάζονται κατά τον πλέον ευσύνοπτο και ολοκληρωμένο τρόπο.

Στο πρώτο μέρος του έργου «Αγωγές και αιτήσεις Αστικού Δικαίου» με τον τίτλο «Η αγωγή και η άσκησή της» παρουσιάζεται καταρχήν διάγραμμα με τη μορφή πίνακα, που αφορά όλα τα στάδια, από τη σύνταξη της αγωγής (περιεχόμενο-στοιχεία), μέχρι και την κατάθεσή της στο δικαστήριο. Ακολουθεί η γενική συστηματική ανάλυση του λήμματος και κατόπιν η κατ’ ιδίαν παράθεση των αγωγών του Αστικού Δικαίου, από δικονομική άποψη. Οι αγωγές που παρουσιάζονται είναι: η αναγνωριστική αγωγή, η καταψηφιστική αγωγή, η πλαγιαστική αγωγή, η παρεμπίπτουσα αγωγή, η διεκδικητική αγωγή και η αρνητική αγωγή.

Στο δεύτερο μέρος του έργου με τον τίτλο «Οι αγωγές κατά τον ΑΚ» εκτίθενται κατ’ αλφαβητική σειρά όλα τα επιλεγμένα λήμματα από την θεματολογία του Αστικού Δικαίου.

Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται πλήρες ενοποιημένο αλφαβητικό ευρετήριο όλων των λημμάτων.

Σε κάθε λήμμα (περιλαμβανομένου και του λήμματος του α΄μέρους με τον τίτλο «η αγωγή και η άσκησή της»), προτάσσεται η σχετική με το εξεταζόμενο λήμμα βιβλιογραφία, έπονται τα περιεχόμενα της θεωρίας, στη συνέχεια το αλφαβητικό ευρετήριο του συγκεκριμένου λήμματος, η θεωρία, η οποία εκτίθεται συστηματοποιημένη και με πλαγιάριθμο σε κάθε νοηματική παράγραφο, ενώ στο τέλος του κάθε λήμματος παρατίθεται αντιπροσωπευτικό υπόδειγμα.

Το έργο «Αγωγές και αιτήσεις Αστικού Δικαίου» αποτελεί ένα πληρέστατο έργο, με το οποίο ο νομικός μπορεί να καλύψει όλες τις επιστημονικές του ανάγκες, τόσο από θεωρητική, όσο και από πρακτική άποψη.


2160 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-272-771-3
ISBN (10ψήφιο): 960-272-771-3
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
95.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

80.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Καθηγητής Ιωάννης Κ. Καράκωστας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1943. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ΄όπου και απεφοίτησε το 1966. Ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά και Ιταλικά. Το 1968 ενεγράφη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και έκτοτε ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου με παραστάσεις τόσο στον Άρειο Πάγο όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το 1973 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Regensburg της Γερμανίας. Το 1983 διορίζεται καθηγητής στην έδρα του Αστικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Αστικό Δίκαιο (Γενικές Αρχές, Εμπράγματο Δίκαιο και Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο), Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή, Δίκαιο Προστασίας της Προσωπικότητας και ΜΜΕ και Δίκαιο Προστασίας Περιβάλλοντος. Επίσης διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου αντικείμενο της διδασκαλίας είναι το Δίκαιο Περιβάλλοντος. Ο Καθηγητής Ιωάννης Καράκωστας είναι Γραμματέας της Ενώσεως Αστικολόγων Ελλάδος, Μέλος της Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου καθώς επίσης Μέλος της Ενώσεως Δικονομολόγων και της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών. Επιπλέον, είναι Πρόεδρος της Εταιρίας Ευβοϊκών Σπουδών. Ο κ. Καράκωστας διετέλεσε Κοσμήτωρ της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το διάστημα 2000-2003, ενώ από το 2003 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το Σεπτέμβριο του 2006 είναι Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.