Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο για μια "πράσινη" αυτοδιοίκηση
Συγγραφέας:   Κώστας Διάκος


Offer
Η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει σήμερα μια πολλαπλή πρόκληση:

- Να δείξει ότι μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά τη ζωή των πολιτών, αναβαθμίζοντας τα συλλογικά αγαθά και οικοδομώντας βιώσιμες τοπικές απαντήσεις στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.
- Να περιορίσει το έλλειμμα δημοκρατίας που διευρύνει ο «Καλλικράτης» και να πετύχει, όχι μόνο αυξημένη διαφάνεια και λογοδοσία, αλλά και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών.
- Να λύσει το σταυρόλεξο για το πώς θα διαχειριστεί τις νέες, αυξημένες αρμοδιότητες με μειωμένους πόρους.

Είναι λοιπόν η ώρα να ανακαλύψουμε και πάλι τη σημασία της τοπικής διάστασης, τη δυνατότητα να δημιουργούμε αγαθά και αξίες πέρα από τα χρήματα, την ικανότητα να προσφέρουμε στους άλλους και να δεχόμαστε προσφορές από αυτούς ανεξάρτητα από το αν έχουμε ίσως χάσει τη δουλειά και τα εισοδήματά μας, την πρόκληση να δημιουργήσουμε ουσιαστική ποιότητα ζωής για όλους, ανεξάρτητα από την αγοραστική τους δύναμη.

Πάνω από όλα, όμως, είναι η ώρα να σχεδιάσουμε, και σε τοπικό επίπεδο, λύσεις που να απαντούν ταυτόχρονα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.

Γιατί στην οικολογία, κοινωνία, οικονομία και περιβάλλον συνδέονται άρρηκτα.

18χ14 εκ., 135 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 352 (Τοπική αυτοδιοίκηση)
ISBN: 978-960-16-3959-8
ISBN (10ψήφιο): 960-16-3959-4
Βάρος: 0.157 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
10.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.97
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Διάκος, Κώστας
Ο Κώστας Διάκος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της κατεχόμενης Κύπρου. Δικηγόρος, νομικός περιβάλλοντος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Paris II και στην Ecole des Etudes Politiques, ανέλαβε σημαντικές υποθέσεις στο Σ.τ.Ε., όπως το Πάρκου Γουδή, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι κ.ά. Έχει ενεργό συμμετοχή σε πολλές οργανώσεις όπως: Πανατική Πρωτοβουλία για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Εταιρεία Δικαίου για την Προστασία Περιβάλλοντος, Ένωση Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων (ΒΙΟ.ΖΩ), Αττική - Περιβάλλον S.O.S., Συντονιστικό των Ελεύθερων Χώρων στην Αθήνα, Πανελλήνιο Δίκτυο κατά των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. Από το 1989 συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος σε φορείς πολιτικής οικολογίας: Οικολόγοι Εναλλακτικοί, Πράσινη Πολιτική και σήμερα Οικολόγοι Πράσινοι. Είναι εκπρόσωπος του Πράσινου Κόμματος της Κύπρου "Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές" στην Ελλάδα. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 κατέχεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με την "Αττική Οικολογική Απάντηση".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.