Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οβίδιος: The Cambridge Companion
Συγγραφέας:   Philip Hardie


Οβίδιος: The Cambridge Companion
Η αναγνωστική τύχη του έργου του Οβιδίου στην Ελλάδα φαίνεται να ακολουθεί την αναγνωστική τύχη των πολύ γνωστών ή κλασικών έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας: όλοι μιλούν για αυτά, ελάχιστοι τα έχουν όντως διαβάσει. Ακόμα πιο απογοητευτική μοιάζει να είναι η κατάσταση όσον αφορά την ενημέρωση ή τη λεπτομερή γνώση από πλευράς αναγνωστικού κοινού κάποιων ειδικότερων πλευρών και χαρακτηριστικών του οβιδιανού έργου. Ο Οβίδιος εξακολουθεί εν πολλοίς να αποτελεί για τους σύγχρονους Νεοέλληνες ένα μεγάλο άγνωστο της κλασικής λογοτεχνίας.

Ο παρών τόμος, το συλλογικό αποτέλεσμα μιας ομάδας διακεκριμένων φιλολόγων και ιστορικών της τέχνης, δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη εισαγωγή στον Οβίδιο. Η συνολική ποιητική παραγωγή του Οβίδιου εξετάζεται στα πλαίσια των πολιτικών, κοινωνικών και λογοτεχνικών συμφραζομένων της εποχής του.

(Μέρος 1: Συμφραζόμενα και ιστορία), ενώ μεμονωμένα κεφάλαια αφιερωμένα σε κάθε έργο ξεχωριστά αναλύουν ειδικότερες θεματικές και όψεις της οβιδιανής τεχνικής.
(Μέρος 2: Θέματα και έργα). Ιδιαίτερη ενότητα, τέλος, εξετάζει με λεπτομέρεια την πρόσληψη του οβιδιανού έργου στη λογοτεχνία και τις εικαστικές τέχνες από το Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα
(Μέρος 3: Πρόσληψη)

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ευπρόσιτο και εύληπτο έργο, το οποίο απευθύνεται ταυτόχρονα και στο ειδικό (φοιτητές, φιλολόγους της κλασικής και αγγλικής λογοτεχνίας, θεωρητικούς της λογοτεχνίας, θεωρητικούς της τέχνης, μελετητές της κλασικής παράδοσης) και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη - κατά το δυνατό - εικόνα του έργου του Οβιδίου.

24χ17 εκ., 584 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 870 (Λατινική γραμματεία - Ερμηνεία και κριτική)
Άλλα πρόσωπα: Χαρίλαος Μιχαλόπουλος (Μεταφραστής) , Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-206-584-6
ISBN (10ψήφιο): 960-206-584-2
Βάρος: 1.005 κιλά
Εκδότης: Παπαδήμας
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
53.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Philip Hardie είναι λέκτορας των Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, εταίρος του Κολλεγίου New Hall. Έχει γράψει τα "Virgil΄s Aeneid: Cosmos and imperium" (Οξφόρδη 1986) "The epic successors of Virgil" (Καίμπριτζ 1993), "Virgil aeneid book IX" (Καίμπριτζ 1994) και ποικίλα άρθρα για την αρχαία ελληνική και λατινική λογοτεχνία. Εξελέγη τακτικό μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Ακαδημίας και κατέλαβε την εκ παραδόσεως πρώτη έδρα Λατινικών Σπουδών της Μεγάλης Βρετανίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εταίρος του Κολλεγίου Corpus Christi. Το ζηλευτό επιστημονικό του έργο εμπλουτίστηκε με τη μελέτη "Ovid΄s poetics of illusion" (Καίμπριτζ 2002), την επιμέλεια του "The Cambridge Companion to Ovid" (Καίμπριτζ 2002) και σωρεία άλλων άρθρων. Πρόσφατα (21-10-2004) αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το Τμήμα Φιλολογίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.