Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Συγγραφέας:   Νίκος Κ. Παπαχρήστος


Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Η πολύ ενδιαφέρουσα και εμφανώς επιμελής και συστηματική αυτή μονογραφία του Νίκου Παπαχρήστου προσπαθεί να κωδικοποιήσει τα προβλήματα και τις θέσεις που έχουν υποστηριχθεί και να καταλήξει σε συμπεράσματα που συνδέουν τη συζήτηση του 2009 με τη συζήτηση του 1985, δηλαδή με τη συνέχεια της συνταγματικής ιστορίας της μεταπολίτευσης.
Πρόκειται συνεπώς για μια αξιέπαινη συμβολή σε μια συζήτηση που, ευτυχώς για τη ζωντάνια των θεσμών μας αλλά και του εγχώριου επιστημονικού λόγου, παραμένει ανοικτή. Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο που κομίζει η εργασία αυτή είναι πως, σε αντίθεση με την ευθεία ενασχόληση με την πολιτική, που αφομοιώνει μέσα από τη ροή των πραγμάτων τις αντιφάσεις και τις σκοπιμότητες της εκάστοτε συγκυρίας, η επιστημονική υποστήριξη πολιτικών επιλογών, όταν δεν διαθέτει διορατικότητα και ένστικτο αυτοσυντήρησης, μπορεί να οδηγήσει σε αντιφάσεις δύσκολα εξηγήσιμες με αμιγώς επιστημονική αιτιολογία. Αλλά αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει - όχι μόνο στη χώρα μας - αρκετά συχνά, καθώς η πραγματικότητα είναι τις περισσότερες φορές πιο ευρηματική από τη θεωρία.

252 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Συνταγματικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-2413-9
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2413-4
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
28.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.44
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ν. Κ. Παπαχρήστος είναι διδάκτορας Νομικής του Α.Π.Θ. (Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris 1). Δικηγόρος Αθηνών από το 1993, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου από το 1997, έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το "Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Α. Παπανδρέου" και με το "Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής". Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει μελέτες για την ιστορία και τη λειτουργία των πολιτικών και συνταγματικών θεσμών σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.