Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συμβουλευτική για γυναίκες
(Ένας άλλος τρόπος να διδάσκεται η ψυχολογία)
Συγγραφέας:   Ειρήνη Ξεφτέρη


Συμβουλευτική για γυναίκες
Η ψυχολογία είναι η μοναδική επιστήμη που, αν γίνει πραγματικά κατανοητή, μπορεί να είναι κτήμα του ανθρώπου, είτε μορφωμένου είτε εντελώς απαίδευτου. Φτάνει να διδαχθεί σωστά - και ταιριαστά στον καθένα. Φτάνει να απλουστευθεί και να διδαχθεί έτσι που να χρησιμεύει στην καθημερινή ζωή. Η ψυχολογία έχει τη μοναδική ιδιότητα να προλαβαίνει δυσκολίες και αντιξοότητες, όταν της δίνεται η ευκαιρία να κάνει γνωστό το πώς μπορεί κανείς να τις αποφύγει. Άρα πρέπει να διδάσκεται σαν μάθημα. Μάθημα που σκοπό έχει να βοηθήσει τον άνθρωπο να γνωρίσει πώς θα ζήσει, ή καλύτερα ποια είναι τα περιθώριά του για να προοδεύσει, να δημιουργήσει και να ευχαριστηθεί τη ζωή του.

Για το λόγο αυτό στην Ευρώπη δημιουργήθηκαν σχολές Σύγχρονης Συμβουλευτικής, όπου διδάσκονται επιλεγμένα μαθήματα Ψυχολογίας, τα οποία βοηθούν στη γνώση της καλύτερης ποιότητας ζωής. Είναι ευνόητο ότι ο τρόπος που διδάσκονται είναι πρωταρχικής σημασίας για την αποτελεσματικότητά τους.

Στη Γαλλία η διδασκαλία αυτή λέγεται "L΄ Art de bien Vivre". Στη Γερμανία "Die Kunst des guten Lebens". Στην Ιταλία είναι "L΄ Arte di Benessere". Για τους Άγγλους η επιμόρφωση αυτή για την τέχνη της ζωής έχει διαφορετική έκφραση! "Life Coach" . Δηλαδή «Οδηγός της Άμαξας της Ζωής» ή «Σύμβουλος Ζωής».

Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα μεταξύ των οποίων είναι δυνατό να γίνει επιλογή, ώστε να αποτελέσουν ένα τμήμα του αντικειμένου των μαθημάτων της απλουστευμένης Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Εδώ υπάρχει ένα πολύ μικρό και περιορισμένο δείγμα αυτών που έχει την ευκαιρία να διδαχθεί κανείς για να σχηματίσει γνώμη για το τι εννοούμε όταν λέμε: «Τέχνη της Καλής Ζωής».

Μερικά από τα θέματα αυτά παρουσιάζονται όπως διδάσκονται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Επειδή, ακριβώς, είναι συζητήσεις, έχουν πολλές επαναλήψεις. Αυτές γίνονται στα σημεία που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπ΄ όψη ότι τα θέματα που περιέχονται στο βιβλίο, όταν είναι αντικείμενα συζητήσεων, ανανεώνονται, γιατί η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου συνεχώς αλλάζει και οι γνώσεις του για την καλή ποιότητα της ζωής του πρέπει να προσαρμόζονται στις καινούριες ανάγκες του.

21χ14 εκ., 507 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 158 (Συμβουλευτική)
ISBN: 978-960-328-414-7
ISBN (10ψήφιο): 960-328-414-9
Βάρος: 0.905 κιλά
Εκδότης: Ακρίτας
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ειρήνη Ξεφτέρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και δούλεψε ως δικηγόρος στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο Αθηνών. Με υποτροφίες της ΕΟΚ έκανε μεταπτυχιακό στο Συνταγματικό Δίκαιο, ένα χρόνο στο Τορίνο και ένα χρόνο στο Παρίσι. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, εργαζόμενη ως σερβιτόρα σε εστιατόριο. Εγκατέλειψε τη δικηγορία και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στο Λονδίνο στην περίοδο της χούντας. Στην Αγγλία σπούδασε Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Όταν γύρισε στην Αθήνα δημιούργησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας- ένα χώρο ελεύθερων συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε θέματα κοινωνικά, ψυχολογικά και νομικά που αφορούν κυρίως τη σύγχρονη γυναίκα και το παιδί, αλλά και γενικότερα τη γνώση και την τέχνη για τη δημιουργία καλής ποιότητας ζωής. Εξέδωσε μία σειρά παιδικών βιβλίων με τον τίτλο "Ο Ανδρέας και η Έρση". Το 2002 τα «Ελληνικά Γράμματα» εξέδωσαν ένα πρωτότυπο βιβλίο της, το "ΜΑΡΙΑ - Ένας άλλος τρόπος να διαβάζονται τα Ευαγγέλια". Είναι βιβλίο Ψυχολογίας με μορφή μυθιστορήματος! Έχει μια κόρη και δύο εγγόνια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.