Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γραφικά υπολογιστών με OpenGL
Συγγραφείς:   Donald Hearn, M. Pauline Baker,


Γραφικά υπολογιστών με OpenGL
Στην τρίτη έκδοση του βιβλίου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές σχεδίασης, χρήσης και κατανόησης των υπολογιστικών συστημάτων των γραφικών και των εφαρμογών τους, μαζί με προγραμματιστικά παραδείγματα σε OpenGL. Γίνεται εκτενής συζήτηση τόσο του λογισμικού όσο και του υλικού μέρους των συστημάτων των γραφικών, ενώ χρησιμοποιείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των εννοιών των δισδιάστατων και των τρισδιάστατων γραφικών. Οι συγγραφείς, χωρίς να υποθέτουν την ύπαρξη υπόβαθρου στα γραφικά υπολογιστών, αναπτύσσουν τις θεμελιώδεις έννοιες για να δείξουν πώς δημιουργούνται γραφικά απλά όσο μερικές γραμμές, αλλά και ιδιαίτερα πολύπλοκες φωτορεαλιστικές σκηνές.

Κυρία νέα χαρακτηριστικά:
- Παρέχει ολοκληρωμένες και εκτενείς επεξηγήσεις της κύριας βιβλιοθήκης προγραμματισμού γραφικών της OpenGL και των βοηθητικών βιβλιοθηκών GLU και GLUT
- Συμπεριλαμβάνει ένα εκτενές σύνολο περισσότερων των 100 προγραμματιστικών παραδειγμάτων για τη χρήση των συναρτήσεων της OpenGL.
- Παρουσιάζει προγραμματιστικά παραδείγματα, παραθέτοντας τον κώδικα περισσότερων των 20 ολοκληρωμένων προγραμμάτων σε C++.
- Συνδυάζει τις συζητήσεις των τρισδιάστατων και δισδιάστατων μεθόδων των γραφικών των υπολογιστών.
- Συμπεριλαμβάνει τις πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνικές γραφικών και στις εφαρμογές τους.

25χ18 εκ., 1245 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 006.6 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Γραφικά)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Δ. Μποζάνης (Επιμελητής) , Γεώργιος Σίσιας (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-418-257-2
ISBN (10ψήφιο): 960-418-257-9
Βάρος: 2.457 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
136.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

122.65
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H M. Pauline Baker είναι μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών και της Σχολής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Indiana-Purdue. Επίσης, η Δρ. Βaker είναι διακεκριμένη επιστήμονας και διευθύντρια του Εργαστηρίου Διεισδυτικής Τεχνολογίας για Οπτικοποίηση και Αλληλεπιδραστικούς Χώρους, και συνεργάζεται με ερευνητικές ομάδες στη χρήση των γραφικών και της εικονικής πραγματικότητας στην εξερεύνηση επιστημονικών δεδομένων. Στο παρελθόν, η Δρ. Baker ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια του τομέα Visualization and Virtual Environments στο ΝCSA (National Center for Supercomputer Applications), στο Πανεπιστήμιο του Illinois.

Hearn, Donald
O Donald Hearn έγινε μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Illinois at Urbana-Champaign το 1985. Ο Δρ. Hearn έχει διδάξει ευρύ σύνολο μαθημάτων σε γραφικά υπολογιστών, επιστημονικής οπτικοποίησης, υπολογιστικής επιστήμης, μαθηματικών, και εφαρμοσμένων επιστημών. Επίσης, έχει διευθύνει πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και έχει δημοσιεύσει μια ποικιλία τεχνικών άρθρων σε αυτούς τους τομείς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.