Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφαρμογές πληροφορικής στη ναυτιλία

Εφαρμογές πληροφορικής στη ναυτιλία
Στο βιβλίο παρουσιάζονται εφαρμογές της Πληροφορικής που επιλύουν προβλήματα ιδιαίτερης σημασίας για τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές. Σχολιάζονται βασικά στοιχεία των Βάσεων Δεδομένων και αναφέρονται συνοπτικά τα σχετικά με την Ψηφιακή Τεχνολογία, το Ψηφιακό Πλοίο και την Ψηφιακή Επιχείρηση, καθώς και με τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης.

Παρουσιάζονται οικογένειες λογισμικών που χρησιμοποιούνται τόσο στο πλοίο όσο και στο γραφείο. Αναδεικνύεται η χρησιμότητά τους στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων και αναλύονται τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, παρουσιάζονται λογισμικά που χρησιμοποιούνται για την αποτίμηση της ασφαλούς φόρτωσης/εκφόρτωσης των σκαφών και την εκτίμηση της αξιοπλοΐας τους.

Περιγράφεται το σύστημα GISIS που διατηρεί ο ΙΜΟ, το οποίο διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους από τις αντίστοιχες Βάσεις Δεδομένων του. Τέλος, αναλύεται το πρόβλημα του καθορισμού διαδρομής πλεύσης σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες (Weather Routing) που σήμερα αντιμετωπίζεται από προηγμένα λογισμικά.

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για όσους ασχολούνται με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να εντρυφήσουν ειδικότερα σε αντικείμενα της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας.

24χ17 εκ., 216 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN Set: 960-351-829-8
ISBN13 Set: 978-960-351-829-7
Ταξινόμιση DDC: 005.7 (Πληροφοριακά συστήματα), 623.8 (Ναυτική τέχνη και επιστήμη)
ISBN: 978-960-351-830-3
ISBN (10ψήφιο): 960-351-830-1
Βάρος: 0.461 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
20.09
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτριος Χ. Κόκοτος απέκτησε πτυχίο Μαθηματικού από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα Ph.D., σχετικό με Μαθηματικά και Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διδάσκει Οικονομικά Μαθηματικά από το 2005 στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, ενώ δίδαξε Μαθηματικά, Στατιστική, Πιθανότητες, Ανώτερη Μηχανική και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ως Επιστημονικός Συνεργάτης, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει, επίσης, Πληροφοριακά Συστήματα στις Μεταφορές και Ναυτιλιακή Πληροφορική, ενώ δίδαξε Εικονικά Περιβάλλοντα και Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει συγγραφική δραστηριότητα με ικανό αριθμό, σχετικών με τα διδακτικά του αντικείμενα, Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, μια επιλογή των οποίων είναι: - Κόκοτος Δ., κ.ά., "Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Ναυτιλία", 2011, Vol. I - Vol. II, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης Α.Ε. - Κόκοτος Δ., κ.ά., "Εφαρμογές Πληροφορικής στη Ναυτιλία", 2011, Vol. I - Vol. II, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης Α.Ε. - Κόκοτος Δ., κ.ά., "Πρόβλεψη ενεργειών και Λήψη Αποφάσεων στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν", 2009, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης Α.Ε. - Κόκοτος Δ., "Εικονικά Περιβάλλοντα Πληροφόρησης", 2007, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης Α.Ε. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε Αλγόριθμους Ταξινόμησης, Όρυξη δεδομένων, Ανάλυση κινδύνου και λήψη Αποφάσεων, Τεχνολογίες Πληροφοριών στη Ναυτιλία, Ναυτιλιακή Πληροφορική, Ναυτικά ατυχήματα και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, Πληροφορικά Συστήματα στις Μεταφορές. Έχει σχετικές με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και το γνωστικό του αντικείμενο παρουσιάσεις σε Διεθνή επιστημονικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και ερευνητικών εργασιών σε Διεθνή Περιοδικά με κριτές. Είναι μέλος Οργανωτικών επιτροπών επιστημονικών Συνεδρίων, μέλος Εκδοτικής Ομάδας (Editorial Team) και Κριτής (Reviewer) σε περιοδικά Διεθνών εκδοτικών οίκων (Elsevier, John Wiley & Sons Ltd., EMR Canadian Centre of Science and Education κ.λ.π.). Επίσης, μέλος θεσμικών οργάνων, φορέων και επιστημονικών ενώσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.