Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τέσσερα
Συγγραφέας:   Ιωάννης Θ. Μάζης


Offer
Απολογία δράστου του ανά χείρας τευχιδίου

Τα κείμενα που ακολουθούν, δεν γνωρίζω ούτε και εγώ, εάν αποτελούν ποίηση. Ασφαλώς όμως, δεν είναι τέσσερα. Βέβαιον είναι πως αποτελούν εικόνες βίου και πνοές μνημών αντιπαραθέσεως εις τα πρέποντα και δέοντα, τα οποία και βαθύτατα εμίσησα ως εχθρούς και καταστολείς του αναπνευστικού μου συστήματος.
Σε ετούτο δα το χαρτί, δεν ηθέλησα να αποτυπώσω σημεία κάποιας «τέχνης», ούτε και απεπειράθην να κάμω αισθητικές ασκήσεις. Τα όποια τεχνήματα, τεχνουργήματα ή τεχνάσματα παλινδρομούν μεταξύ βουλήσεως και «είναι», προδίδοντας τους προδότες τους. Δεν ηθέλησα ούτε να καταδείξω κάποιον και εμυκτήρισα θρασύτατα και επιμόνως το ενδεχόμενον να καταδειχθώ. Απήλαυσα όμως όσο ελάχιστοι αυτήν την ελευθερίαν επιλογής των άλλων να με πληγώσουν, να με πλησιάσουν ή να με αποφύγουν...
Επίσης δεν επεδίωξα να διαφυλάξω, να αποθηκεύσω ή να συντηρήσω οτιδήποτε. Η οσμή της φορμόλης μου είναι αποκρουστική...
Το μόνο που επεζήτησα με την παρούσα γραφή ήτο να συνεχίσω να αναπνέω...

Ευσεβάστως
Ο Δράστης

21χ14 εκ., 20 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Confessio
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 889.1 (Νεοελληνική ποίηση)
ISBN: 978-960-02-2470-2
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2470-6
Βάρος: 0.05 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
2.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

1.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μάζης, Ιωάννης Θ.
Ο καθηγητής Ι. Θ. Μάζης είναι διπλωματούχος Α.Τ. Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Είναι επίσης Δρ. Γεωγράφος/Γεωπολιτικός, ο οποίος ολοκήρωσε τις σπουδές του στην Οικονομική Γεωγραφία με τετραετείς σπουδές στο Ανώτατο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Universite Aix-Marseille II στο Aix en Provence της Γαλλίας. Είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών του Λονδίνου, μέλος της International Society of Intercommunication of New Ideas (U.S.A.), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Σολωμού, μέλος της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας, μέλος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, μέλος του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλου Σπουδών Αλλοδαπής (1994-2000), Σύμβουλος Σπουδών της Σχολής Εθνικής Αμύνης, Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο διοικεί για 16 συνεχή έτη, και ex officio μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου επί οκτώ έτη, μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά διεθνολογικά, γεωπολιτικά και γεωγραφικά συνέδρια και έχει ορισθεί ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς σε σημαντικές φάσεις του ευρωϊσλαμικού διαλόγου. Το συγγραφικό του έργο καλύπτει τα ειδικά γνωστικά πεδία της Περιφερειακής Ανάπτυξης όπως και της Γεωπολιτικής με ειδίκευση στη Γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής και της Ν/Α Μεσογείου. Είναι ο κατ΄ εξοχήν ειδικός στη Γεωπολιτική του Ισλαμιστικού Κινήματος και των πολιτικο-πολιτισμικών των εκφάνσεων στο διεθνές περιβάλλον.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.