Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το κυπριακό πρόβλημα
(Παραλογισμοί και προβληματισμοί)
Συγγραφέας:   Πολύβιος Γ. Πολυβίου


Offer
Τι θα πρέπει να γίνει με το Κυπριακό; Πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το Κυπριακό πρόβλημα; Ποια λύση θα πρέπει να επιδιωχθεί; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τον Πόλυ Πολυβίου στην παρούσα μελέτη. Ο συγγραφέας, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα πιο κάτω:
"Τώρα όμως είμαστε στο 2010, με συνεχιζόμενη την τουρκική κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου και προβλεπόμενη επιδείνωση της κατάστασης. Ουδείς διεθνής οργανισμός αντιμετωπίζει πλέον το πρόβλημα της Κύπρου ως θέμα "εισβολής και κατοχής" και "παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Αντίθετα, ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει πρόσφατα δυσμενέστατη δικαστική απόφαση αναφορικά με το περιουσιακό και τον τρόπο διεκδίκησης των δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων εκτοπισθέντων, και η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες για το απευθείας εμπόριο με την τουρκοκυπριακή κοινότητα και διοίκηση. Επί του εδάφους, τα τετελεσμένα συνεχίζονται. Ουδείς πρόσφυγας έχει επιστρέψει στην οικία του από το 1974. Ούτε μια σπιθαμή εδάφους έχει αποκατασταθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία ή την ελληνοκυπριακή κοινότητα και ουδεμία διεθνής πρωτοβουλία έχει αναληφθεί για να ανατρέψει τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου. Πως αντιμετωπίζεται αυτή η πολύ σοβαρή κατάσταση; Είναι αυτό το ερώτημα που με έχει οδηγήσει στη συγγραφή της παρούσας μελέτης".

Ο Πόλυς Πολυβίου θεωρεί ότι το Κυπριακό είναι σε κρίσιμο σημείο και πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως θέμα υψίστης εθνικής προτεραιότητας. Οι απόψεις του θα πρέπει να προβληματίσουν και να συζητηθούν ευρέως.

21χ14 εκ., 155 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.956 45 (Πολιτική - Ιστορία - Κύπρος)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-2474-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2474-9
Βάρος: 0.262 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Πολύβιος Γ. Πολυβίου ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στη Λευκωσία. Ήταν μέλος της Ελληνοκυπριακής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη της Γε- νεύης (1974) και της Διαπραγματευτικής Ομάδας για το Κυπριακό (1980- 1987). Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε σειρά σημαντικών υποθέσεων ε- νώπιον Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.