Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ειδικά κεφάλαια ΤΠΕ στις επιστήμες της αγωγής
(Παιδαγωγικές εφαρμογές των ΤΠΕ)

Offer
Στην Ελλάδα φαίνεται να έχει συνειδητοποιηθεί η σπουδαιότητα των νέων τεχνολογιών για μια ποιοτική παιδεία που αποτελεί και την προϋπόθεση για κάθε μορφής ανάπτυξη μιας χώρας. Παρά το γεγονός όμως ότι παρατηρείται σημαντική αύξηση των υπολογιστών, των υπολογιστικών πόρων και των εκπαιδευτικών λογισμικών στα σχολεία, φαίνεται να υπάρχουν ακόμα αρκετά εμπόδια για την ενσωμάτωση και αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική/διδακτική ακολουθία. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι χωρίς τις νέες τεχνολογίες, την πληροφορική και τις ποικίλες εφαρμογές της στη σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας που ζούμε, δεν μπορεί να νοηθεί ανάπτυξη της Παιδείας και ενσωμάτωση της Κοινωνίας της Γνώσης.

Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορούν να ολοκληρωθούν σε πολλές διδακτικές προτάσεις αλλά το σημαντικό είναι το ότι με τη χρήση τους οι μαθητές μπορούν να προσεγγίσουν και να επεξεργαστούν σύνθετες πληροφορίες, με ποικίλους συνδυασμούς και δυνατότητες σε αυθεντικά περιβάλλοντα μάθησης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την ορθή και συστηματική χρήση τους, το σχολείο, η εκπαίδευση και γενικότερα η Παιδεία, μπορούν να αποκτήσουν ξανά το ενδιαφέρον που χρειάζεται για να προσελκύσουν την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και να αποτελέσουν την αφετηρία μιας ριζικής ανανέωσης του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας.

Σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να διαπραγματευτεί τις ΤΠΕ στις Επιστήμες Αγωγής και ειδικότερα να προτείνει τη χρήση τους σε γνωστικά αντικείμενα και εκτός του αντικειμένου της Πληροφορικής, ώστε να αποτελέσει ένα έναυσμα για δασκάλους και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων να εντάξουν τη χρήση των ΤΠΕ στη διδασκαλία τους.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά «ΝέεςΤεχνολογίες στην Εκπαίδευση» (Υπεύθυνος ο Σαράντος Ψυχάρης) των εκδόσεων Παπαζήση και προσδοκά στη σύγκλιση απόψεων για τις ΤΠΕ ώστε να χρησιμοποιηθούν στην Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών.

Περιεχόμενα:
- Παλιόκας Ιωάννης, "Η Επικοινωνιακή Δυναμική του Εργαστηρίου Υπολογιστών: Ένας Δρόμος προς τη Δημιουργικότητα"
- Ψυχάρης Σαράντος, "Η Μεθοδολογία του Υπολογιστικού πειράματος στις ΤΠΕ και ζητήματα που προκύπτουν για την Εισαγωγή τους στην Εκπαίδευση"
- Κέκκερης Γεράσιμος, "Νέες Εφαρμογές των ΤΠΕ στην e-Μάθηση: Από το Web στο Web 4"
- Δέλλας Στέργιος, "Η Διδασκαλία της Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου: Θεωρία και Πράξη"
- Καρακύριος Χρήστος, "Αλληλεπιδραστική Εκπαιδευτική Διαδικασία με τη χρήση των ΤΠΕ"
- Μαντζάρης Δημήτρης, Αναστασόπουλος Γεώργιος, "Τεχνητή και Υπολογιστική Νοημοσύνη - Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα"
- Γεωργιάδου Κερατσώ, "Θέματα Φύλου και ΤΠΕ"
- Αντωνίου Παναγιώτης, "Αξιοποίηση των ΤΠΕ στη Διδακτική Πρακτική της Φυσικής Αγωγής"
- Καρύδη Αγγελική, Κέκκερης Γεράσιμος, "Δυσλεξία και ΤΠΕ"
- Κέκκερης Γεράσιμος, Κυνατίδου Σοφία, Παντελίδης Χρυσόστομος, "Μάθηση με ΤΠΕ σε Μουσεία
- Σιγούρος Ιωάννης, "Οι Εικαστικές Τέχνες και τα Μαθηματικά: Εφαρμογές στο Μάθημα των Εικαστικών με τη χρήση των Τ.Π.Ε."
- Επταμηνιτάκης Θοδωρής, "Η Διδασκαλία της Χημείας με χρήση ΤΠΕ"
- Ιακωβίδης Γεώργιος, "Οι Κοινωνικές Μεταμορφώσεις και η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση."

24χ17 εκ., 349 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Νέες Τεχνολογίες & Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Μίγγας , Γεράσιμος Κέκκερης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2431-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2431-5
Βάρος: 0.738 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Αναστασόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής στην Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ.

Ο Παναγιώτης Αντωνίου είναι Επίκουρος Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

Ο Γεράσιμος Κέκκερης έχει πτυχίο Φυσικού Τμήματος (1977 - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Διδακτορικό από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (1990) στη γνωστική περιοχή των Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου και μεταπτυχιακή έρευνα στο Control Systems Center του Πανεπιστημίου UMIST, Manchester, Αγγλίας (1987). Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολγιστών του ΔΠΘ μέχρι το 2000 με αντικείμενο πολυμεσικές εφαρμογές σε μουσεία. Σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και παράλληλα διδάσκει στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του ΔΠΘ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται στην ασφαλή χρήση Διαδικτυου στην Εκπαίδευση, εφαρμογές πολυμέσων στην Αισθητική Αγωγή, Εικονικά Περιβάλλοντα Μάθησης, από Απόσταση Εκπαίδευση, χρήση τωνΤΠΕ από ευαίσθητες ομάδες γυναικών.

Ο Γιάννης Σιγούρος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1961. Δυο χρόνια αργότερα η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Εκεί ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Από το 1987 ζει με την οικογένειά του στην Κομοτηνή, όπου διδάσκει σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 1985 δημοσιεύει άρθρα, ιστορικού και παιδαγωγικού περιεχομένου, σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Το 1977 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: Νομός Ροδόπης - Ιστορία, Αρχαιολογία, Γεωγραφία, Ανθρωπογεωγραφία, Πολιτισμός.

Ο Σαραντος Ψυχάρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1983 έλαβε το πτυχίο του και το 1989 το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Department of Physics and Astronomy - University of Glasgow με θέμα τις τοπολογικές ιδιότητες των θεωριών βαθμίδας και στην εφαρμογή τους στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων με χρήση προσομοιώσεων με τη γλώσσα FORTRAN. Το 2002 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες. Από το 1998 έως το 2003 εργάστηκε στ o στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 2004 εκλέχθηκε Πάρεδρος ε.θ. στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο τμήμα Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης για την αξιολόγηση των Φυσικών Επιστημών. Από το 2000 ήταν Εθνικός εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENTEP (European Network on Teacher Education Policies) και από τον Οκτώβριο του 2003 συντονιστής του Δικτύου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται: η Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, η Διδακτική των Οικονομικών, η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στις Φυσικές Επιστήμες και τα Οικονομικά μαθήματα, η σχέση των Νέων Τεχνολογιών με τις θεωρίες μάθησης και θέματα σχετικά με την αξιολόγηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Το συγγραφικό του έργο εστιάζεται στην Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και των Οικονομικών με έμφαση στην εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών και τη στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων καθώς και στις διαδικασίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Στις νέες τεχνολογίες το συγγραφικό του έργο αφορά υλοποίηση θεματικών ενοτήτων σε αλληλεπιδραστικά περιβάλλοντα μάθησης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Flash και τις γλώσσες προγραμματισμού Java και Visual Basic.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.