Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πληθυσμιακή οικολογία - δυναμική πληθυσμών

No Cover
"... δεν έχει πια νόημα να θεωρούμε τη δυναμική των πληθυσμών ως ένα ειδικό τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την Οικολογία - είναι ο μόνος τρόπος" (Berryman, 2002).
Το βιβλίο αυτό του επίκ. καθηγητή του Γ.Π.Α. κ. Κ. Σαϊτάνη και του ομότ καθηγητή Γ.Π.Α. κ. Μ. Καρανδεινού, απευθύνεται τόσο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όσο και σε ερευνητές οικολόγους, βιολόγους και γεωπόνους, αλλά και άλλους επιστήμονες που ενδιαφέρονται για την κατανόηση των θεμάτων της Πληθυσμιακής Οικολογίας.
Καλύπτει με επάρκεια θέματα δυναμικής συμπεριφοράς του πληθυσμού ενός είδους - που μπορεί να αναπτύσσεται με ή χωρίς ενδοειδικό ανταγωνισμό, με ή χωρίς επικάλυψη γενεών - και θίγει εισαγωγικά το θέμα των μεταπληθυσμών.
Παρουσιάζει εκτενώς κλασσικά και νεώτερα υποδείγματα, περιλαμβανομένων των πινάκων ζωής και των μητρών Leslie και Lefkovich.
Περιγράφει επίσης με απλότητα θέματα δυναμικής αλληλεπιδράσεων πληθυσμών δύο ειδών (ανταγωνισμός, θήρευση, παρασιτισμός, μιμητισμός, αμοιβαιότητα) και τα σχετικά υποδείγματα.

Το εξαιρετικό περιεχόμενο συμπληρώνεται αρμονικά με 194 υψηλής ποιότητας και αισθητικής γραφήματα και εικόνες, 29 πίνακες και αγγλοελληνικό και ελληνοαγγλικό γλωσσάρι. Σε όλα τα κεφάλαια δίδονται πλήθος παραδειγμάτων αλλά και ασκήσεις προς επίλυση.

29χ21 εκ., 400 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 304.2 (Οικολογία )
ISBN: 978-960-8002-26-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8002-26-5
Βάρος: 1.339 κιλά
Εκδότης: Έμβρυο
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
89.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

79.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καρανδεινός, Μιχάλης Γ.
Ο Μιχάλης Γ. Καρανδεινός είναι Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α) στο οποίο υπηρέτησε, ως πρώτος Τακτικός Καθηγητής στη νεοϊδρυθείσα έδρα Οικολογίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, από το 1978 έως το 2000. Αποφοίτησε από το ίδιο Πανεπιστήμιο (τότε Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών) το 1958. Μετά τη στρατιωτική του θητεία το 1961, εργάστηκε ως Βοηθός Ερευνητής στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο έως το 1963 οπότε αναχώρησε, με assistanship, για μεταπτυχιακές οπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Raleigh της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ από το οποίο έλαβε το Μ.Sc. και το Ρh.D. Το 1970 εξελέγη Assistant Professor και στη συνέχεια Associate Professor Οικολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Wisconsin στο Madison, όπου δίδαξε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα γενικής και πληθυσμιακής οικολογίας και πραγματοποίησε έρευνα κυρίως στη χημική επικοινωνία εντόμων και στη στατιστική οικολογία. Παραιτήθηκε το 1978 και ανέλαβε υπηρεσία στο Γ.Π.Α. Έχει καθοδηγήσει οκτώ διδακτορικά στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, έχει δημοσιεύσει 60 επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα περιοδικά του εξωτερικού και πολλά εκλαϊκευμένα άρθρα σε ελληνικά έντυπα. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Εθνικός Εκπρόσωπος για μεταδιδακτορικές υποτροφίες του Ο.Ο.Σ.Α. και κριτής ερευνητικών προτάσεων αλλά και μέλος Θεματικών Επιτροπών της Ε.Ε.Ε.Τ. Υπήρξε Πρόεδρος (1994-96) του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), καθώς επίσης μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (1982-88). Ήταν μέλος ολιγομελούς επιτροπής εισηγήσεων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε για τον Νόμο Πλαίσιο για το Περιβάλλον (Ν. 1650/1986). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.