Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανάλυση παλινδρόμησης

Ανάλυση παλινδρόμησης
Οι τεχνικές της Ανάλυσης Παλινδρόμησης χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη ταυτόχρονης μελέτης δύο ή περισσότερων μεταβλητών (χαρακτηριστικών) με στόχο την πρόβλεψη μιας εξ΄ αυτών όταν είναι γνωστή η τιμή κάποιας ή κάποιων άλλων μεταβλητών που σχετίζονται με αυτήν.

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να εφοδιάσει τον ενδιαφερόμενο αναγνώστη με όλο το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει σωστά τις τεχνικές της Ανάλυσης Παλινδρόμησης, καθώς και να παρουσιάσει μέσω παραδειγμάτων τον τρόπο επεξεργασίας αριθμητικών δεδομένων μέσω στατιστικών πακέτων.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:
- 62 παραδείγματα λυμένα αναλυτικά
- 230 ασκήσεις ταξινομημένες σε δύο διαφορετικά επίπεδα
- 6 εφαρμογές της Ανάλυσης Παλινδρόμησης σε πραγματικά προβλήματα αναλυτικά λυμένες με χρήση στατιστικού πακέτου

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια πρώτη εισαγωγή στην Ανάλυση Παλινδρόμησης, παρέχει όμως παράλληλα και πιο προχωρημένες γνώσεις για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν περισσότερο στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Δεν απαιτεί προηγούμενη επαφή του αναγνώστη με αυτό και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων οι οποίοι έχουν προηγουμένως παρακολουθήσει ένα εισαγωγικό μάθημα Πιθανοτήτων και Στατιστικής.

24χ17 εκ., 792 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική)
ISBN: 978-960-351-789-4
ISBN (10ψήφιο): 960-351-789-5
Βάρος: 1.308 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
60.47
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

54.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μάρκος Κούτρας είναι καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με γνωστικό αντικείμενο τη Στατιστική και τις Εφαρμοσμένες Πιθανότητες. Έχει διδάξει μαθήματα Πιθανοτήτων, Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας τόσο σε προπτυχιακά όσο και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.