Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θερμοδυναμική
(Συστήματα παραγωγής ισχύος, θέρμανσης και ψύξης)

Θερμοδυναμική
Το παρόν βιβλίο αποτελεί το 2ο τόμο από το τρίτομο επιστημονικό έργο με το γενικό τίτλο "Θερμοδυναμική". Ο τόμος αυτός αποσκοπεί στην περιγραφή του μηχανολογικού εξοπλισμού και της λειτουργίας, τον ορισμό των βασικών μεγεθών και την ανάλυση συστημάτων μετατροπής ενέργειας, συμπίεσης αερίων και κλιματισμού χώρων. Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται στους φοιτητές των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, στους μηχανικούς και σε όλους όσοι ασχολούνται με τη μελέτη, τη διδασκαλία και τις εφαρμογές των συστημάτων αυτών.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε με την πολυετή διδασκαλία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τη συγγραφή των πανεπιστημιακών βιβλίων "Μηχανική των Ρευστών Ι και ΙΙ", "Θερμοδυναμική Ι", "Ανύσματα και Τανυστές" και "Θερμοφυσικές Ιδιότητες Χημικών Ουσιών και Συστήματα Μονάδων", καθώς και την παρακολούθηση της διεθνούς εξέλιξης παρόμοιων συγγραμμάτων, στόχευσα στη συγγραφή ενός διδακτικού βιβλίου το οποίο να ικανοποιεί τους εξής όρους:
- Γλωσσική απόδοση των κειμένων ώστε να παρουσιάζεται με κατανοητό τρόπο όλο το σχετικό αντικείμενο με μορφή εκπαιδευτικού συγγράμματος.
- Ορθολογική δόμηση της ύλης με επεξήγηση των επιστημονικών εννοιών, χωρίς εννοιολογικά κενά και περιττές επαναλήψεις.
- Ολοκληρωμένη παρουσίαση και ανάλυση των επιμέρους θεματικών ενοτήτων του, ώστε το σύγγραμμα να ικανοποιεί διαφορετικές εκπαιδευτικές απαιτήσεις διδασκαλίας και μελέτης.
- Συνύπαρξη των θεωρητικών με τις εμπειρικές γνώσεις που είναι απαραίτητες στο μηχανικό για την ευχερέστερη κατανόηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων εφαρμογής των εξεταζόμενων συστημάτων.
- Πολύτιμο και εύχρηστο σύγγραμμα αναφοράς για την ανεύρεση συγκεκριμένων επιστημονικών, τεχνικών και αριθμητικών πληροφοριών, κάτι που θα καθιστά το βιβλίο χρήσιμο βοήθημα και κατά την άσκηση του επαγγέλματος ή την ερευνητική δραστηριότητα του αναγνώστη.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ20 εκ., 399 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
ISBN Set: 960-8028-38-8
ISBN13 Set: 978-960-8028-38-8
Ταξινόμιση DDC: 536.7 (Θερμοδυναμική )
ISBN: 978-960-8028-88-3
ISBN (10ψήφιο): 960-8028-88-4
Βάρος: 1.015 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.