Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το δικαίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εφαρμογή του
(Θεσμοί και ελευθερίες της ΕΕ)
Συγγραφέας:   Αστέρης Δ. Πλιάκος


Το δικαίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εφαρμογή του
Το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να κατανοηθεί, πολύ λιγότερο να διδαχτεί, εάν δεν αναλυθεί μέσα από το πρίσμα της νομολογίας, μέσα από το πρίσμα της σταδιακής οικοδόμησής του, μέσα από το πρίσμα των σχέσεών του με τις εθνικές έννομες τάξεις. Το ίδιο ισχύει και ως προς το ρόλο των Κρατών ως μέλη της Ένωσης, ρόλος που κατέληξε να προσεγγίζεται ως ρόλος συμπληρωματικός, ως ρόλος λειτουργικά εντασσόμενος σε ευρωπαϊκές επιδιώξεις. Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει σχόλια, αναλύσεις και συμβολές που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία εικοσαετία υπό διάφορες μορφές και σε πολλά fora.

Είναι πράγματι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να διαπιστώνεται, ο τρόπος θεμελίωσης και ανάπτυξης μιας έννομης τάξης, η οποία ξεκίνησε ως απλή προέκταση της έννομης τάξης των κρατών μελών και κατέληξε να τις υποκαταστήσει σχεδόν πλήρως στον οικονομικό τομέα, να τις εναρμονίσει προς την κατεύθυνση επιδίωξης κρίσιμων στόχων, αποδεκτών από όλους, προπάντων να τις αναβαθμίσει, έτσι ώστε να αντανακλώνται οι καλύτερες παραδόσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και ιδεών, οι πιο προηγμένες μορφές δημοκρατικής λειτουργίας των κοινωνιών, οι αναγκαίες ανθρωπιστικές αντιλήψεις στον τρόπο διαχείρισης της δημόσιας εξουσίας, ιδίως όσον αφορά στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

24χ17 εκ., 462 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN Set: 960-08-0479-6
ISBN13 Set: 978-960-08-0479-9
Ταξινόμιση DDC: 341.24 (Ευρωπαϊκό δίκαιο), 382.026 (Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία)
ISBN: 978-960-08-0480-5
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0480-Χ
Βάρος: 0.782 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
27.69
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πλιάκος, Αστέρης Δ.
Ο Αστέρης Πλιάκος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέδραμε επιστημονικά τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Ευρωπαϊκή Συνέλευση. Συμμετείχε σε όλες τις επιτροπές Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εξωτερικών που συστήθηκαν για να στηρίξουν επιστημονικά τις διαδικασίες αναθεώρησης των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Έχει συγγράψει -στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά- πολλά άρθρα και βιβλία σχετικά με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.