Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελλάδα
Συγγραφέας:   Όθων Τσουνάκος


Ελλάδα
Με την παρούσα έκδοση ο οίκος μας δεν φιλοδοξεί να προσθέσει έναν ακόμα γενικό τουριστικό οδηγό της Ελλάδας στην αρκετά πλούσια σχετική ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία και ούτε και πιστεύει ότι ένας τέτοιος στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέσα στον περιορισμένο χώρο λίγων δεκάδων σελίδων και μερικών εκατοντάδων φωτογραφιών. Η Ελλάδα, με το ιστορικό της βάθος, τη μοναδική μνημειακή της τοπογραφία, τον λαογραφικό της πλούτο και τις πολλές φυσικές της ομορφιές, αποτελούσε και αποτελεί έναν ανεξάντλητο θησαυρό περιηγητικών εμπειριών για τον υποψιασμένο επισκέπτη, που δεν μπορεί -όσο κι αν το θέλει- να ισχυριστεί ότι μέσα σε λίγες ημέρες ή έστω σε λίγες εβδομάδες έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα γι΄ αυτήν. Κι ίσως δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι κι αυτοί ακόμα οι ειδικοί ερευνητές, που έχουν ασχοληθεί συστηματικά με τη λεπτομερή καταγραφή των πάσης φύσεως "αξιοθέατων" της ελληνικής επικράτειας (ιστορικών και φυσιολατρικών), έχουν συχνά την ευχάριστη αίσθηση ότι τώρα μόλις την "ανακαλύπτουν" και ξεκινούν την "εξερεύνησή" της.

Στη βάση των πιο πάνω, η έκδοση αυτή δεν αποσκοπεί παρά να αποτελέσει ένα ακόμα ισχυρό κίνητρο περιηγητικών εξερευνήσεων στην Ελλάδα, δίνοντας -στο μέτρο του δυνατού και με τη βοήθεια ενός αυστηρά επιλεγμένου και εξαίρετου φωτογραφικού υλικού- το βασικό περίγραμμα των κατευθύνσεων που πρέπει να ακολουθήσει ο επισκέπτης στις "ανά την χώραν" περιπλανήσεις του ή -πιο απλά- τι θα ήταν καλό να μην παραλέιψει. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Σημείωση: Περιέχεται μεγάλος χάρτης σε ανάπτυγμα με κλίμακα: 1:1.650.000.

24χ17 εκ., 256 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 910.495 (Ελλάς - Οδηγοί), 910.495 (Ελλάς - Περιγραφή και ταξίδια)
Άλλα πρόσωπα: Αντώνης Π. Καλογήρου (Φωτογράφος) , Ηλίας Γεωργουλέας (Φωτογράφος) , Βαγγέλης Δελέγκος (Φωτογράφος) ,
ISBN: 978-960-213-435-1
ISBN (10ψήφιο): 960-213-435-6
Βάρος: 0.543 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
12.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσουνάκος, Όθων
Ο Όθων Τσουνάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948, σπούδασε νομικά και ταλαιπώρησε μέχρι το 1994 τη δικηγορία, από την οποία τελικά παραιτήθηκε. Από το 1977 ασχολήθηκε κυρίως στο χώρο του βιβλίου και υπήρξε συντελεστής στη συγγραφή ή επιμέλεια εγκυκλοπαιδικών, λεξικογραφικών, γεωγραφικών, ιστορικών και λογοτεχνικών έργων. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στην Εκδοτική Αθηνών (Θεματική Εγκυκλοπαίδεια και Ιστορία του Ελληνικού Έθνους), στις εγκυκλοπαίδειες "Επιστήμη και Ζωή", "Υδρία", "Υδρία-Καίμπριτζ-Ήλιος", "Επιστήμη και Παιδεία", "Grand Larousse" και "Δομή", τα λεξικά των εκδόσεων Σταφυλίδη, στις εκδόσεις Λιβάνη, Καστανιώτη, Λουκόπουλου, Μανιατέα, Ηλιοτρόπιο, Αρχιπέλαγος, στο "Επταήμερο της Καθημερινής" κ.ά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.