Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οσφυαλγία, δισκοπάθεια
(Μηχανική και μοριακή βάση)
Συγγραφέας:   Δημήτρης Ι. Γουλές


Οσφυαλγία, δισκοπάθεια
Τα δισκογενή οσφυαλγικά σύνδρομα μέχρι σήμερα θεωρούνται νοσήματα μηχανικής αιτιολογίας. Ο μεσοσπονδύλιος όμως δίσκος είναι ένα κλειστό χημικό (μοριακό), ωσμωτικό σύστημα στο οποίο οφείλονται οι μηχανικές ιδιότητές του. Οι βιοχημικές αλλοιώσεις του δίσκου προηγούνται των μηχανικών. Διαπιστώνονται πολύ πρώιμα, ακόμη και στη νεογνική ηλικία.
Οι μοριακές αλλοιώσεις, η άθροιση διαμεσολαβητών φλεγμονής και πόνου ενδοδισκικά, περιδισκικά και περιριζιτικά διαδραματίζουν ένα σημαντικό παθογενετικό ρόλο. Αποτελούν στην ουσία την άλλη πλευρά του νομίσματος της οσφυαλγίας. Στο βιβλίο αυτό εκτός από την περιγραφή της μηχανικής πλευράς, αναπτύσσεται για πρώτη φορά και μορφοποιείται το σενάριο της μοριακής παθογενετικής βάσης της οσφυαλγίας-δισκοπάθειας.

24χ17 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 617.3 (Ορθοπεδική)
ISBN: 978-960-91732-0-9
ISBN (10ψήφιο): 960-91732-0-9
Βάρος: 0.636 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
30.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Ι. Γουλές κατάγεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή και την ειδικότητα παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, Τη διδακτορική του διατριβή των εκπόνησε στα National Institutes of Health, Bethesda, Maryland (USA). Ειδικότητα ρευματολογία άρχισε στο Λονδίνο. Εκεί είχε την τύχη να συμμετάσχει στην ομάδα του J. Cyriax (Κυριάκος) για την εμπέδωση και τη διάδοση της Ορθοπαιδικής Παθολογίας και να ασχοληθεί με την εμβιομηχανική παθοφυσιολογία της ΣΣ, την επιστημονική θεμελίωση της οστεοπαθητικής (manipulation) και την ενεσιοθεραπεία των αρθρώσεων και της ΣΣ. Διετέλεσε επί πενταετίας διευθυντής ρευματολογικού στο NIEE, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ίδρυσε το Ιατρείο "Οσφυαλγίας και ΣΣ" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο μετέφερε σε ιδιωτικό χώρο με την επωνυμία "Ινστιτούτο Αυχεναλγίας Οσφυαλγίας, Παθήσεων ΣΣ" όπου ασχολείται με τη συντηρητική μη χειρουργική θεραπεία των νοσημάτων ΣΣ, τη δημοσίευση σχετικών άρθρων και την οργάνωση σεμιναρίων Είναι από τους πρώτους επιστήμονες που τεκμηρίωσαν διεθνώς ότι η συντηρητική θεραπεία μπορεί να μειώσει ή να εξαφανίσει τον όγκο της κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου και ότι η παρετική ισχιαλγία από δισκοπάθεια δεν αποτελεί πλέον απόλυτη ένδειξη για εγχείρηση, αλλά μπορεί να αντιμετωπισθεί εξίσου καλά ή καλύτερα συντηρητικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.