Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
NMR: Αρχές και εφαρμογές φασματοσκοπίας πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού στην ιατρική, φαρμακευτική χημεία, βιοχημεία, χημεία τροφίμων και ποτών

NMR: Αρχές και εφαρμογές φασματοσκοπίας πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού στην ιατρική, φαρμακευτική χημεία, βιοχημεία, χημεία τροφίμων και ποτών
Η έκδοση του παρόντος βιβλίου στοχεύει στην κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών φοιτητών, διδασκόντων καθηγητών και ερευνητών στους κλάδους Χημείας, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Βιοχημείας και Βιοφυσικής. Αναλύονται οι αρχές Φασματοσκοπίας Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR) μίας και δύο διαστάσεων. Παρέχεται η στρατηγική ταυτοποίησης και ανάλυσης διαμορφώσεων σχεδόν όλων των σημαντικών τάξεων Οργανικών και Φαρμακευτικών Μορίων και αναφέρονται εφαρμογές της Φασματοσκοπίας Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού σε επιστημονικούς τομείς αιχμής όπως ο Ορθολογικός Σχεδιασμός Καινοτόμων Φαρμακευτικών Προϊόντων, η Αυθεντικότητα Τροφίμων και Ποτών, η Πρόγνωση Σοβαρών Ασθενειών και η Μελέτη Βιοχημικών Μεταβολισμών. Απαραίτητο συμπλήρωμα αποτελούν η εκτενής βιβλιογραφία, οι επαναληπτικές ασκήσεις και το γλωσσάρι που επεξηγεί βασικές έννοιες σχετικά με το εν λόγω θέμα.

24χ17 εκ., 623 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 615.1 (Φαρμακολογία), 641.3 (Διατροφή), 574.19 (Βιοχημεία ), 610.28 (Βιοϊατρική μηχανική)
ISBN: 978-960-88751-5-9
ISBN (10ψήφιο): 960-88751-5-3
Βάρος: 1.265 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
75.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

66.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο καθηγητής Ι. Ματσούκας γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και παρακολούθησε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μέχρι και την απόκτηση πτυχίου χημείας από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1971. Το 1975 έλαβε το δίπλωμα ειδίκευσης και το 1978 έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην "Σύνθεση και διαμόρφωση βιοδραστικών πεπτιδίων". Από το 1980 έως σήμερα έχει επισκεφθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα Πανεπιστήμια New Bruswick και Calgary του Καναδά για μεταδιδακτορική έρευνα. Από το 1995 είναι καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ από το 1990 είναι επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Galgary, Alberta στον Καναδά. Η έρευνά του εστιάζεται στον σχεδιασμό και σύνθεση βιοδραστικών πεπτιδίων και μιμητών με φαρμακευτικό ενδιαφέρον.

Ο Θωμάς Μαυρομούστακος γεννήθηκε το 1960 στην κατεχόμενη κωμόπολη της Κύπρου, Μόρφου. Το 1985 έλαβε το πτυχίο χημείας από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1991 έλαβε το δίπλωμα ειδίκευσης και διδακτορικό από τον Τομέα της Φαρμακευτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κοννέκτικατ. Από το 1991 εκτελεί ερευνητική δραστηριότητα ως Ερευνητής Α΄ Βαθμίδας στον Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων και Ποτών στο Ινστιτούτο Οργανικής και Φαρμακευτικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.