Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτειακά αρχέτυπα και πολιτική αρχετύπων
(Η ευρωπαϊκή πολιτική των αρχετύπων του Ελέμιρε Τζόλα)
Συγγραφέας:   Νικόλας Βερνίκος


Πολιτειακά αρχέτυπα και πολιτική αρχετύπων
Παρατηρώντας τις διεκδικήσεις ενός κόσμου όπου, πριν ακόμα αρχίσει η χρηματιστηριακή κατάρρευση, παγιώθηκαν οι θεσμικές και κοινωνικές δυσλειτουργίες, διαπιστώνουμε μία ευρύτερη απαξίωση των πολιτικών, επιχειρηματικών, δημοσιογραφικών και ακαδημαϊκών αρχών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εξάπλωση των φαινομένων βίας κα τη γενική αμφισβήτηση της παγκοσμιότητας της τάξης των πραγμάτων του δικαίου και των δικαιωμάτων που πρεσβεύουν οι Δυτικές Δημοκρατίες.

Αναδύονται έτσι αρχέτυπες αξίες και αρχετυπικές διεκδικήσεων που, σε όλα τα μήκη και πλάτη σηματοδοτούν την αλλαγή του κοινωνικού και θεσμικού τοπίου, καθώς και οι υλικές και μεταφυσικές αναζητήσεις πέντε τουλάχιστον δισεκατομμυριούχων νέων ανθρώπων επαναδιατυπώνονται μέσα στα αρχετυπικά εκείνα πλαίσια που γέννησαν τις θρησκευτικότητες, τις συλλογικές αλληλεγγύες και την αναζήτηση της ηθικής που επικρατούσε στην ιδανική πολιτεία της μυθικής χρυσής εποχής της ανθρωπότητας.

Το ενδεχόμενο της επερχόμενης πτώσης των θεσμών και των θυροφυλάκων έχει οδηγήσει πολλούς κοινωνικούς επιστήμονες σε έναν ευρύτερο αναστοχασμό του τρόπου με τον οποίο προσπαθήσαμε, μέχρι τώρα, να οικοδομήσουμε την Πολιτεία και την Οικονομία μας με τη βοήθεια των πολιτειακών αρχετύπων που εφαρμόζουμε.

24χ17 εκ., 224 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες), 320.9 (Πολιτική - Ιστορία)
ISBN: 978-960-697-025-2
ISBN (10ψήφιο): 960-697-025-6
Βάρος: 0.387 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
12.72
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βερνίκος, Νικόλας
Ο Νικόλας Βερνίκος είναι καθηγητής ανθρώπινης οικολογίας στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μυτιλήνη). Έχει διδάξει και συμμετάσχει σε μεταπτυχιακά σεμινάρια σε Πανεπιστήμια στο Παρίσι 8 (Vincennes), Δημοκρίτειο Θράκης, Schiller College και Freie Universitaer του Βερολίνου, στη Σμύρνη, Κομοτηνή, Κωνσταντινούπολη και Γενεύη. Ως διεθνής δημόσιος υπάλληλος έχει υπηρετήσει στην Unesco. Είναι διαβίου μέλος της American Anthropological Association (AAA). Έχει δημοσιεύσει 14 βιβλία και μεγάλο αριθμό άρθρων τόσο σε έντυπα όσο και διαδικτυακά (ιστοσελίδες www.archive.gr και www.academia.edu).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.