Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εννοιολογικές προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα καινοτομίας
Συγγραφέας:   Αλέξανδρος Κακούρης


Offer
Η επιχειρηματικότητα είναι το συνώνυμο της καινοτομίας; Πολλοί θα διαφωνήσουν. Κάθε εφεύρεση οδηγεί σε καινοτομία; Κι εδώ υπάρχει σίγουρα διαφωνία. Ποιός καθορίζει μια επιχειρηματική ευκαιρία; Η "αγορά" φαίνεται να έχει τη δική της δυναμική, την οποία ανιχνεύουν οι επίδοξοι επιχειρηματίες. Πόσο μπορούν όμως να την επηρεάσουν και πόσο "ανθρώπινο" είναι το όλο φαινόμενο εντέλει;
Η μακρά συζήτηση στα θέματα αυτά ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄30 και συνεχίζεται αμείωτη στις μέρες μας. Ολοένα και νέες μορφές επιχειρηματικότητας και καινοτομίας αναδύονται, προσπαθώντας να αξιώσουν ενδιαφέρουσες επαναδιαπραγματεύσεις στα ζητήματα αυτά και σε όσα όλοι μας αυθόρμητα πιστεύουμε γύρω από αυτά, μετέχοντας στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι. Σήμερα η επιχειρηματικότητα καινοτομίας, συν τοις άλλοις, εισέρχεται στην ακαδημαϊκή διδασκαλία και πρακτική. Οι νέοι, ανεξάρτητα με το αν θα αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, ζητούν τη συστηματική επιστημονική ανίχνευση και την κατανόηση του πεδίου το οποίο θεωρήθηκε, εν πολλοίς, ίδιον του ανθρώπου. Στο αίτημα αυτό δεν στοχεύουμε φυσικά να απαντήσουμε. Προσπαθούμε ωστόσο να συμβάλλουμε στην οριοθέτηση εννοιών και προσεγγίσεων οι οποίες αποτελούν ζωντανό αντικείμενο συζήτησης, συμφωνίας ή αντιπαράθεσης, στη διεθνή βιβλιογραφία.
Ο αναγνώστης καλείται να ακολουθήσει τη σχετική συλλογιστική του βιβλίου αυτού αλλά με τρόπο κριτικό, προκειμένου να αποκομίσει όχι τόσο την όποια διάσπαρτη γνώση αλλά τη δική του θεώρηση για τα επιχειρηματικά ζητήματα.

24χ16 εκ., 492 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.401 2 (Επιχειρηματικό σχέδιο)
ISBN: 978-960-531-261-9
ISBN (10ψήφιο): 960-531-261-1
Βάρος: 0.783 κιλά
Εκδότης: Δίαυλος
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
33.02
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Κακούρης έχει σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή στην Αστροφυσική το 1997. Ακολούθησε επίσης σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο όπου εργάστηκε για ένα ακαδημαϊκό έτος. Έκτοτε ασχολήθηκε ερευνητικά τόσο με τη Φυσική όσο και με την Εκπαίδευση. Μέσα από τη δραστηριότητά του ως συντονιστής του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2004-2008) ασχολήθηκε με θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας μετέπειτα στην εισαγωγή του μαθήματος "Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα" στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, στο οποίο μετέχει ως διδάσκων από το 2007. Εκτός της διδακτικής του ενασχόλησης παράγει επίσης πρωτότυπη έρευνα σε θέματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης, συμμετέχοντας σε συνέδρια και δημοσιεύοντας μελέτες σε διεθνή περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται σε σύγχρονα εκπαιδευτικά ζητήματα και σε μεθοδολογίες που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.