Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Από τη Siemens στο Βατοπέδιο
(Το χρονικό των εργασιών της ΙΒ΄ περιόδου της βουλής)
Συγγραφέας:   Αθανάσιος Γ. Ξηρός


No Cover
Η πρόωρη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία την 16η Σεπτεμβρίου 2007 εξασφάλισε στη Νέα Δημοκρατία οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τους μήνες που ακολούθησαν οι οικονομικοί δείκτες συνέχισαν όμως να επιδεινώνονταν και στις αρχές του φθινοπώρου του 2009 η κυβέρνηση αποφάσισε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Έτσι, διακόπηκαν πρόωρα οι εργασίες της ΙΒ΄ Περιόδου, της πιο βραχείας μετά το 1974, με εξαίρεση τη λαϊκή αντιπροσωπεία που αναδείχθηκε στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 1989.
Παρά την περιορισμένη διάρκειά της, η ΙΒ΄ Περίοδος μπορεί αναμφίβολα να χαρακτηριστεί η πιο μεστή και ενδιαφέρουσα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια των δύο Τακτικών Συνόδων της, τα γεγονότα εναλλάσσονταν με μεγάλη ταχύτητα, εντυπωσιακή ποικιλία και πρωτόγνωρη "επιστημονικά" ποιότητα. Τα σημαντικότερα παρουσιάζονται κριτικά στον παρόντα τόμο, με αναγωγή στο Σύνταγμα και παραπομπές στα πρακτικά της Βουλής και στον Τύπο. Έτσι, δίνεται στον αναγνώστη η συνολική και, ιδίως, η σχολιασμένη εικόνα των εργασιών της περιόδου.

186 σελίδες
Ονομασία σειράς: Διοίκηση και Πολιτεία: Μελέτες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Γεώργιος Δ. Παπαδημητρίου (Υπεύθυνος Σειράς) , Αντώνης Μακρυδημήτρης (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-15-2384-2
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2384-7
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
20.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θανάσης Ξηρός είναι διδάκτορας του τμήματος πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες και άρθρα για το δίκαιο των πολιτικών κομμάτων, το εκλογικό δίκαιο, το πολιτικό χρήμα, τα θεμελιώδη δικαιώματα, την τοπική αυτοδιοίκηση και την ιστορία των συνταγματικών θεσμών σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Το έργο του μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής: "Ζητήματα δικαίου των πολιτικών κομμάτων" (2003), "Ζητήματα εκλογικού δικαίου" (2007), "Τα οικονομικά του εκλογικού αγώνα" (2007), όλα από τις εκδόσεις "Αντ. Σάκκουλα", Αθήνα - Κομοτηνή.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.