Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στη ναυτιλία

Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στη ναυτιλία
Στο βιβλίο περιγράφονται τα σημαντικότερα από τα προηγμένα Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα που χρησιμοποιούνται στη Ναυτιλία, σχολιάζονται οι αρχές λειτουργίας τους, τα βασικά χαρακτηριστικά τους, καθώς και οι υπηρεσίες και τα πλεονεκτήματα που παρέχουν.

Στον πρώτο τόμο, πέρα από την τεχνική περιγραφή των δορυφορικών συστημάτων και των τεχνολογιών Wimax και WiFi, αναπτύσσονται τα Δορυφορικά Συστήματα Υποστήριξης Ναυσιπλοΐας, τα Ναυτιλιακά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών καθώς και τα συστήματα VSAT. Στο δεύτερο τόμο αναπτύσσονται διεξοδικά, πρωτίστως τα συστήματα GMDSS, AIS, VTMIS, LRIT, GIS, ECDIS και VDR.

Σκοπός της χρήσης των παρουσιαζόμενων προηγμένων Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων είναι η Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας, η Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και ο Έλεγχος της Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο της Ναυτιλιακής Δραστηριότητας, καθώς και η Αναβάθμιση της Ποιότητας και της Παραγωγικότητας στη Ναυτιλία. Παράλληλα τα συστήματα αυτά αποτελούν βασικά εργαλεία ελέγχου, λήψης αποφάσεων και διοίκησης, τόσο στο χώρο
του γραφείου όσο και στο πλοίο.

Το παρόν βιβλίο είναι κατάλληλο για κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη είτε από το χώρο των εφαρμογών των Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές είτε γενικότερα για όποιον επιθυμεί να εντρυφήσει στο αντικείμενο και να ενημερωθεί για τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές των στη Ναυτιλία.

24χ17 εκ., 340 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN13 Set: 978-960-351-813-6
Ταξινόμιση DDC: 005.7 (Πληροφοριακά συστήματα), 387.495 (Ναυτιλία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-351-806-8
ISBN (10ψήφιο): 960-351-806-9
Βάρος: 0.714 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
35.33
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτριος Χ. Κόκοτος απέκτησε πτυχίο Μαθηματικού από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα Ph.D., σχετικό με Μαθηματικά και Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διδάσκει Οικονομικά Μαθηματικά από το 2005 στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, ενώ δίδαξε Μαθηματικά, Στατιστική, Πιθανότητες, Ανώτερη Μηχανική και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ως Επιστημονικός Συνεργάτης, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει, επίσης, Πληροφοριακά Συστήματα στις Μεταφορές και Ναυτιλιακή Πληροφορική, ενώ δίδαξε Εικονικά Περιβάλλοντα και Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει συγγραφική δραστηριότητα με ικανό αριθμό, σχετικών με τα διδακτικά του αντικείμενα, Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, μια επιλογή των οποίων είναι: - Κόκοτος Δ., κ.ά., "Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Ναυτιλία", 2011, Vol. I - Vol. II, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης Α.Ε. - Κόκοτος Δ., κ.ά., "Εφαρμογές Πληροφορικής στη Ναυτιλία", 2011, Vol. I - Vol. II, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης Α.Ε. - Κόκοτος Δ., κ.ά., "Πρόβλεψη ενεργειών και Λήψη Αποφάσεων στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν", 2009, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης Α.Ε. - Κόκοτος Δ., "Εικονικά Περιβάλλοντα Πληροφόρησης", 2007, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης Α.Ε. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε Αλγόριθμους Ταξινόμησης, Όρυξη δεδομένων, Ανάλυση κινδύνου και λήψη Αποφάσεων, Τεχνολογίες Πληροφοριών στη Ναυτιλία, Ναυτιλιακή Πληροφορική, Ναυτικά ατυχήματα και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, Πληροφορικά Συστήματα στις Μεταφορές. Έχει σχετικές με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και το γνωστικό του αντικείμενο παρουσιάσεις σε Διεθνή επιστημονικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και ερευνητικών εργασιών σε Διεθνή Περιοδικά με κριτές. Είναι μέλος Οργανωτικών επιτροπών επιστημονικών Συνεδρίων, μέλος Εκδοτικής Ομάδας (Editorial Team) και Κριτής (Reviewer) σε περιοδικά Διεθνών εκδοτικών οίκων (Elsevier, John Wiley & Sons Ltd., EMR Canadian Centre of Science and Education κ.λ.π.). Επίσης, μέλος θεσμικών οργάνων, φορέων και επιστημονικών ενώσεων.

Ο Ερνέστος Τζαννάτος είναι Καθηγητής "Θαλάσσιας Τεχνολογίας" στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος-Μηχανικός του University of Portsmouth (ΒSc), έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (ΜSc) Ναυτικής Μηχανολογίας από το University College London και εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή (ΡhD) στην Στροβιλομηχανική στο Cranfield University. Ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, από το 1991 μέχρι σήμερα, διδάσκει όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών τα οποία είναι σχετικά με την τεχνολογία των πλοίων και τη ναυτιλιακή τεχνολογία γενικότερα, ενώ το ερευνητικό του έργο έχει αποτυπωθεί σε πλήθος διεθνών και εθνικών δημοσιεύσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.