Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νοσηλευτική της οικογένειας

Νοσηλευτική της οικογένειας
Η οικογενειακή νοσηλευτική αποτελεί κλάδο της επιστήμης της νοσηλευτικής με ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο, βασισμένο στις νοσηλευτικές θεωρίες και στις θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την "οικογένεια", εφαρμοσμένο μέρος με πρακτικά "εργαλεία" που έχουν αναπτυχθεί από τους οικογενειακούς νοσηλευτές για διευκόλυνση της εργασίας τους και πεδίο εφαρμογής ολόκληρη την κοινότητα. Μπορεί δηλαδή να εφαρμοσθεί μέσα σε πολλές δομές του συστήματος παροχής φροντίδας υγείας. Δεν αποτελεί, λοιπόν, απλώς "κοινή λογική" ή θεώρηση της οικογένειας ως μέσου για την επίτευξη της υγείας των ατόμων. Η οικογενειακή νοσηλευτική είναι μια ειδίκευση όπου νοσηλευτές και οικογένειες συνεργάζονται, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το κάθε μέλος της οικογένειας προσαρμόζεται με επιτυχία και αποτελεσματικά στην υγεία αλλά και στην αρρώστια και τελικά το οικογενειακό σύστημα επιτυγχάνει ένα νέο επίπεδο αρμονικής λειτουργίας.

Το συγκεκριμένο πόνημα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Αθηνάς Καλοκαιρινού-Αναγνωστοπούλου και της υποψήφιας Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κλινικής Εκπαιδεύτριας Νοσηλευτικής κας Μαρίας Αθανασοπούλου-Βουδούρη, έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική νοσηλευτική βιβλιογραφία. Διαπραγματεύεται τη νοσηλευτική φροντίδα της οικογένειας βασιζόμενο σε αποτέλεσμα ώριμων σκέψεων και βιωματικών εμπειριών σχετιζόμενων με δουλειά συνολικής και συστηματικής συνεργασίας ανθρώπων διαφορετικών ακαδημαϊκών και κλινικών επιπέδων.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως πηγή πληροφοριών και άριστος οδηγός φροντίδας όχι μόνο στους κλινικούς της νοσηλευτικής, αλλά και στους ακαδημαϊκούς και φυσικά στους σπουδαστές. Ιδιαίτερα οι σπουδαστές θα ανακαλύψουν ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πρότυπο μέσο προσέγγισης και φροντίδας όχι ενός ασθενή κάθε φορά, αλλά μιας μικρογραφίας της κοινωνίας που αποτελεί μάλιστα τα κύτταρά της, δηλαδή μιας οικογένειας.

21χ14 εκ., 128 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 610.73 (Νοσηλευτική)
ISBN: 978-960-452-101-2
ISBN (10ψήφιο): 960-452-101-2
Βάρος: 0.203 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
12.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καλοκαιρινού - Αναγνωστοπούλου, Αθηνά
Η Αθηνά Καλοκαιρινού - Αναγνωστοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινοτικής Νοσηλευτικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1992 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Από τον Ιούλιο του 1982 έως και τον Νοέμβριο του 1998 υπήρξε νοσηλεύτρια (παθολογικών και χειρουργικών τμημάτων, εξωτερικών ιατρείων, τμήματος επειγόντων περιστατικών, λοιμώξεων) καθώς και προϊσταμένη (ΜΕΘ και Ενδοσκοπήσεων) του Κωνσταντινοπούλειου Συγκροτήματος του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας "Η Αγία Όλγα". Διετέλεσε επισκέπτρια καθηγήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής τους ΕΚΠΑ από το 1992 έως το 1998, διδάσκοντας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Κοινοτική Νοσηλευτική. Από το Δεκέμβριο του 1998 έως και σήμερα ανήκει στο ΔΕΠ του τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ εκλεγμένη στο γνωστικό αντικείμενο "Κοινοτική Νοσηλευτική". Έχει πλούσιο ελληνικό και διεθνές συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της έχει εστιαστεί στην ανάπτυξη εφαρμοσμένης κοινοτικής νοσηλευτικής έρευνας (φροντίδα υγείας στο σπίτι, σχολική νοσηλευτική, διαπολιστισμική νοσηλευτική). Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας (12 έτη) και εκπρόσωπος της χώρας σε Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Ομάδες Εργασίας (ICN-WENR).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.