Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ουσία και η αθανασία της ψυχής κατά τους αρχαίους φιλοσόφους και τους Πατέρες της Εκκλησίας

Η ουσία και η αθανασία της ψυχής κατά τους αρχαίους φιλοσόφους και τους Πατέρες της Εκκλησίας
Στο βιβλίο αυτό εξετάζεται πρώτα η έννοια και η ουσία της ψυχής, σύμφωνα με τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και τη διδασκαλία των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας. Γίνεται μία προσπάθεια να ευρεθούν τα κοινά στοιχεία, που υπάρχουν στους διάφορους ορισμούς για την έννοια και την ουσία της ψυχής. Έπειτα εξετάζεται το συναφές πρόβλημα αθανασίας της φυχής και διερευνώνται οι αποδείξεις, που πρόβαλαν γι΄ αυτή οι διάφοροι φιλόσοφοι, αλλά και οι Πατέρες της Εκκλησίας. Τα δυο αυτά προβλήματα είναι συναφή. Εάν δεχθούμε την ύπαρξη και το άυλο της ψυχής τότε κατ΄ ανάγκη θα πιστεύσουμε και στην αθανασία της, την οποία προβάλλουν ως δόγμα οο διάφορες θρησκείες και οι παραδόσεις λαών. Το πρόβλημα αυτό είναι μεταφυσικό και υπαρξιακό.
Γι΄ αυτό πρέπει κάθε άνθρωπος να σχηματίσει σοβαρή και μελετημένη γνώμη, για να ρυθμίζει ανάλογα τη ζωή του. Ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει τους αναγνώστες να εμβαθύνουν στα σχετικά προβλήματα και να σχηματίσουν μια σωστή γνώμη για τα ζητήματα αυτά.

21χ14 εκ., 148 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 182 (Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ερμηνεία και κριτική), 291.175 (Φιλοσοφία και θρησκεία), 281 (Πατέρες της Εκκλησίας - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-93-0228-9
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0228-9
Βάρος: 0.238 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
11.16
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Φουντουλάκης, Γεώργιος Σ.
Ο Γεώργιος Σωτ. Φουντουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (άριστα παμψηφεί) από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέμα της διατριβής του ήταν: "Η έννοια τον καλού στον Πλωτίνο". Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, λόγω των επιδόσεων του στον ακαδημαϊκό τομέα, έτυχε της υποτροφίας του ιαπωνικού ιδρύματος Sasakawa. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις του για το κίνημα του Νεοπλατωνισμού. Έχει ασκήσει διδακτικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), στη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Μετεκπαίδευσης θαλαμηπόλων, στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και σ΄ άλλες Σχολές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.