Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θέματα μεθοδολογίας και φιλοσοφίας της ιστορίας

Θέματα μεθοδολογίας και φιλοσοφίας της ιστορίας
Στο φιλοσοφικό αυτό δοκίμιο ο καθηγητής Γεώργιος Σωτ. Φουντουλάκης εξετάζει θέματα Μεθοδολογίας και Φιλοσοφίας της Ιστορίας, καθώς και τη σχέση της Ιστορίας με τη Φιλοσοφία και με άλλες επιστήμες (Φιλολογία, Αρχαιολογία, Κοινωνιολογία, Οικονομία κ.λπ.) . Επιμένει πολύ στη διευκρίνιση της επιστημονικής μεθόδου της Ιστορίας, στην έννοια της επιστήμης αυτής, καθώς και στο πλάτος της (αρχή, τέλος, ιστορικές περίοδοι κ.λπ.). Κυρία ιδέα του δοκιμίου είναι η διευκρίνιση του επιστημονικού περιεχομένου και του σκοπού της Ιστορίας, καθώς και η χρησιμότητα της.
Τέλος εξετάζει και μερικά θέματα Φιλοσοφίας της Ιστορίας, όπως είναι ο χρόνος στην Ιστορία και άλλα σχετικά φιλοσοφικά θέματα. Η μελέτη του δοκιμίου αυτού μπορεί να βοηθήσει τους αναγνώστες να διακρίνουν την επιστημονική Ιστορία από κάθε άλλη που δεν είναι επιστημονική και αντικείμενη, και να καταλάβουν καλύτερα το επιστημονικό και πνευματικό περιεχόμενο της Ιστορίας.

21χ14 εκ., 205 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 901 (Ιστορία - Φιλοσοφία και θεωρία )
ISBN: 978-960-93-0237-1
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0237-8
Βάρος: 0.377 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
12.68
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.41
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Φουντουλάκης, Γεώργιος Σ.
Ο Γεώργιος Σωτ. Φουντουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (άριστα παμψηφεί) από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέμα της διατριβής του ήταν: "Η έννοια τον καλού στον Πλωτίνο". Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, λόγω των επιδόσεων του στον ακαδημαϊκό τομέα, έτυχε της υποτροφίας του ιαπωνικού ιδρύματος Sasakawa. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις του για το κίνημα του Νεοπλατωνισμού. Έχει ασκήσει διδακτικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), στη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Μετεκπαίδευσης θαλαμηπόλων, στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και σ΄ άλλες Σχολές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.