Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θα κάτσεις φρόνιμα;
(Εκπαιδευτικές και θεολογικές αταξίες)

Θα κάτσεις φρόνιμα;

Αυτό είναι το πρώτο μου βιβλίο με άρθρα για την εκπαίδευση και το σχολείο, για το μάθημα των Θρησκευτικών και για την εκκλησιαστική ζωή. Με κριτική στα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού και εκκλησιαστικού χώρου και με προτάσεις για βελτίωση και διόρθωση των λαθών. Με το θάρρος της άποψης και χωρίς γενικόλογα και περιστροφές, καταθέτω την προσωπική μου θέση για τις στρεβλώσεις του σύγχρονου δημόσιου σχολείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για καταστάσεις και νοοτροπίες με τις οποίες διαφωνώ. Δεν θα βρει κανείς πλατιά διαδεδομένες απόψεις, ούτε τη γενική γραμμή του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού και των κομματικών μηχανισμών.
Αντιθέτως, στηλιτεύονται η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, η εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και η άσκηση μικροπολιτικής με όχημα τη δημόσια εκπαίδευση.

Με την ίδια λογική είναι γραμμένο και το μέρος που αναφέρεται στο μάθημα των Θρησκευτικών, στη σχέση των νέων και της κοινωνίας γενικότερα με την Εκκλησία και στα ηθικά και βιοηθικά διλήμματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Δημοσιεύονται αποτελέσματα προσωπικών ερωτηματολογίων για μαθητές Λυκείου σχετικά με α) τον εκκλησιασμό, β) την αγάπη, τον έρωτα και το γάμο και γ) τα ηθικά και βιοηθικά διλήμματα.

Ενδεικτικά, ορισμένα θέματα που θίγονται στο πρώτο μέρος του βιβλίου είναι οι λανθασμένες θέσεις του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού κυρίως από τις 6 Δεκέμβρη 2008 και μετά, το "κόστος" της Παιδείας, η αντιμετώπιση των απεργιών, το λάθος της κατάργησης της βάσης του 10 στις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι εικόνες στις σχολικές αίθουσες και η προσπάθεια ορισμένων να πάψει να καλλιεργείται η εθνική συνείδηση στην εκπαίδευση.

Αντίστοιχα, στο δεύτερο μέρος γίνονται αναφορές στο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, στο "είδος" των θεολόγων καθηγητών, σε απαράδεκτες θρησκευτικές αγκυλώσεις (πίστη σε δεισιδαιμονίες, χρηματισμός ιερέων, κ.α.) και στις δυσκολίες που συναντά η σχέση των μαθητών με την εκκλησιαστική ζωή (αγάπη, ερωτικές σχέσεις, ηθικά διλήμματα, κ.α.).


24χ17 εκ., 200 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Ηράκλειο Κρήτης
Ταξινόμιση DDC: 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς), 373 (Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική), 268 (Χριστιανική εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-93-1908-9
ISBN (10ψήφιο): 960-93-1908-4
Βάρος: 0.461 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.